Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolate chip cookies met M&M’s

Chocolatechip koekjes met mms

Wist je dat de chocolate chip cookie per ongeluk ontdekt is? Ruth Wakefield gebruikte in 1930 de ‘verkeerde’ soort chocola voor haar chocoladekoekjes, waarbij de chocola niet smolt tijdens het bakproces: de zwaar geliefde chocolate chip cookie was geboren.

Het recept voor deze chocolate chip cookies met M&M’s ontstond niet zo per ongeluk. Ik was op zoek naar een crunchy chocolate chip cookie. Drie proefladingen verder ben ik inmiddels tot het perfecte resultaat gekomen. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik er een kleine twist aan gegeven. Door alleen roze en rode M&M’s te gebruiken krijgen de koekjes een hele zoete en romantische look. Hoe cute is het om een zakje van deze cookies aan jouw lover of bestie cadeau te geven?

Je kunt natuurlijk ook gewoon een stoere variant maken met blauwe en groene M&M’s, of met gewone chocolate chips. Zeker zo lekker. Ik moet bekennen dat ik zelf minismarties heb gebruikt. Ja, ik heb dus uit al die doosjes de roze en rode smarties staan peuteren… No comment wat er met de overige kleurtjes is gebeurd ;-). Achteraf denk ik dat een combi met M&M’s lekkerder is en er beter uit knalt.

Happy Valentines Day zoetjes!

Zoetrecepten

Chocolate chip cookies met M&M’s

Door |

Dit heb je nodig

  • 300 gram bloem
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 1 ei + 1 eigeel, op kamertemperatuur
  • 250 gram M&M’s, smarties of choco druppels

En zo doe je het

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Neem een kom, zeef hier de bloem in en voeg de baksoda en het zout toe en meng het door elkaar. Zet even opzij.
  3. Neem een andere kom en mix hier voor een paar minuten de boter in samen met de kristal- en basterdsuiker; voeg het vanille aroma, het ei en het eigeel toe aan het suikermengsel en mix het tot er een luchtig geheel ontstaat. Voeg nu het bloemmengsel hier aan toe en mix kort tot het goed gemengd is.
  4. Kneed 200 gram van de M&M’s of chocolade druppels door het beslag. Maak balletjes van het deeg, ter grootte van een (kleine) eetlepel en leg ze ruim uit elkaar op de bakplaat. Gebruik de overige 50 gram M&M’s om nog een paar M&M’s boven op de deegballetjes te drukken, zodat ze zichtbaar zijn. Zet voor 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de bakplaat 14 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer je kleinere koekjes maakt, kun je ze 2 minuten korter bakken. Laat de koekjes rustig afkoelen, ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Dus even geduld hebben als je een lekkere crunchy bite wilt!
  6. Bind er een strikje omheen, of doe ze in een leuk zakje of bakje met wat losse M&M’s er overheen gestrooid. Ready is je Valentines present!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolate chip cookies met M&M’s" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Chocolate chip cookies met M&M’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.