Mijn moedertje maakte deze chocolade truffeltaart afgelopen zomer. Zoals meestal was ze zelf niet tevreden met haar baksel, maar wij vonden hem heer-lijk. Voor de chocolade truffel liefhebbers is deze taart een feestje!
De vulling heeft een subtiele amandelsmaak en smelt weg op je tong, dat is nou precies wat ik zo ontzettend lekker vind aan een chocolade truffeltaart. Tja en de bastognekoekbodem, smaakt dat überhaupt wel eens ergens niet lekker bij? 😉 Als je ervan houdt kan het lekker zijn om een paar snufjes extra zout door de koekbodem te mengen, dat gaat erg goed samen met de chocolade truffelvulling.
De taart gaat perfect samen met een bak koffie, maar is ook als toetje (met een bolletje ijs) niet te versmaden. Eén waarschuwing: snijd kleine stukjes, want deze fijne chocolade truffeltaart is onwijs machtig. Je kunt de taart daarom wel in 24 stukjes snijden, dat zijn prettige porties als je het mij vraagt.
MEER CHOCOLADE TRUFFELTAARTEN
Dit was dan misschien het eerste chocolade truffeltaartrecept dat ik online zette, maar het is inmiddels niet meer de enige op Zoetrecepten. Ik heb nog enkele aanraders voor jullie:
- Koolhydraatarme chocolade truffeltaart (van de foto hierboven)
- Chocolade truffeltaart met salted caramelsaus
- Koolhydraat arm truffeltaartje met chilipeper
- Rose and French vanilla tea truffels
- Sinterklaas truffel cheesecake
- Chocolade truffel plaatkoek (van de foto hieronder)
Wat is jouw favoriet?
wou zo graag de chocolade truffeltaart bakken maar ik vroeg me af of er geen bloem aan te pas komt
Hi Francine, er komt geen bloem aan te pas, dat ie niet nodig bij het maken van truffels of een truffelvulling. Als je de taart glutenvrij wilt maken kun je het beste ook glutenvrije koekjes voor de bodem gebruiken.
Hoi Mariëtte,
Als je geen alcohol wilt gebruiken in de taart heb je dan een alternatief of ‘mis’ je het niet als je het weg laat?
Alvast bedankt!
Groetjes Kitty
Hi Kitty, ik vind de amandelsmaak wel echt een hele lekkere toevoeging. Je kunt bijvoorbeeld ook een amandel aroma gebruiken (dan gebruik je verhoudingsgewijs wat minder)!
Hoi
Ik heb net de taart gemaakt. Ben bang dat hij misschien niet lukt. Ik vond de boter met de bastogne veel te nat. Hopelijk komt het toch nog goed in de koelkast. Naar mijn idee miss toch teveel boter!?
Hi Mariska, dat zou rot zijn! Zou je het mij willen laten weten? Dan kan ik het recept eventueel nog aanpassen. De boter stijft sowieso op in de koelkast en zorgt voor de binding van de bodem.
Ja ik laat het je weten! ! Ben zooo benieuwd. Heb je het recept al aangepast? 😉 van 125 naar 100 gr. Dat is denk ik beter indd. Je hoort me nog….
Haha ja! Dit is mijn moeders recept en ik heb het even naast mijn eigen recept voor een bastognekoekbodem gelegd, bij cheesecakes gebruik ik altijd de verhouding van 100 gram boter op 1 pak bastognekoekjes 🙂 benieuwd naar jouw oordeel!
Hij was heerlijk! ! En viel bij iedereen in de smaak als dessert met bolletje ijs. Topper! Dus was blij dat het toch was goedgekomen. Ga m zeker nog is maken. Heb laatst ook je cheesecake.😀 met blauwe bessen sausje gemaakt ook groot fan!
Hoe lang kun je hem bewaren?
Zeker vijf dagen, goed afgesloten en in de koelkast.
Hoi,
het rare met de chocolade was toen het eenmaal gesmolten was en de likeur er bij ging, de chocolade spontaan een vaste massa werd en niet meer wou smelten. taart staat nu wel in de koelkast, maar hoe kan het dat chocolade na het toevoegen van de likeur niet meer wil smelten?
Ik had precies het zelfde toen ik de taart ging maken… Ik wacht nu wat er gebeurt tijdens het opstijven in de koelkast! Heb er nu al trek in!!!!
Dat is gek! Ik durf niet te zeggen waar dat door komt. Misschien helpt het om de likeur en de chocolade samen te verwarmen en te laten smelten. Heb het aangepast in het recept!
Dat komt door de chocolade. Chocolade heeft een eigenschap als er vloeistof bij komt wil hij gaan stollen (vaste sumstantie worden)! Het beste om te verhelpen is om de alcohol bij de slagroom te doen of bij de chocolade maar doen zou ik dat even goed kloppen met een mixer!
Thanks voor deze handige info Jeffrey!
Het recept op de nieuwe manier geprobeerd, zelfde resultaat. Chocolade en likeur geeft een massieve onbruikbare klomp. Ga het nu opnieuw proberen zonder likeur.
Jee, wat gek! Ik ben benieuwd naar je resultaten! Alvast dank voor het delen 🙂