Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade truffeltaart

Zoetrecepten

Mijn moedertje maakte deze chocolade truffeltaart afgelopen zomer. Zoals meestal was ze zelf niet tevreden met haar baksel, maar wij vonden hem HEERLIJK. Voor de chocolade truffel liefhebbers is deze taart een feestje! De vulling heeft een subtiele amandelsmaak, smelt weg op je tong en de bastognekoekbodem is helemaal raak. Het is niet alleen een perfect taartje voor bij de koffie, maar ook ideaal als toetje te combineren met een bolletje ijs.

Eén waarschuwing: snijd kleine stukjes, want dit fijne taartje is ontzettend machtig!

 

Zoetrecepten

Chocolade truffeltaart

Door | 30 | 14 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 60 gram boter
    • 1 pak bastognekoeken

    VULLING

    • 600 ml slagroom
    • 600 gram pure chocolade
    • 50 gram suiker
    • 1 tl amandel aroma / 30 ml amaretto

    TOPPING

    • Frambozen
    • Cacaopoeder

    En zo doe je het

    1. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier en zet opzij.
    2. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en zet even opzij.
    3. Neem een blender of keukenmachine en maal hier de koekjes in fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier met een lepel de fijngemalen koekkruimels goed doorheen. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet het nu in de koelkast om op te stijven.
    4. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf, voeg geleidelijk de suiker toe tijdens het mixen. Klop nu de gesmolten chocolade door de slagroom heen en zorg dat het volledig gemengd en grotendeels afgekoeld is. Klop dan het amandelaroma/likeur door het geheel.
    5. Giet het chocolade mengsel op de bodem en laat een nacht opstijven in de koelkast.
    6. Serveren: snijd de taart voorzichtig los van de zijkanten van de bakvorm. Bestrooi met wat cacao en versier met de verse frambozen. Serveer als toetje eventueel met een bolletje ijs!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade truffeltaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    28 antwoorden op “Chocolade truffeltaart

    1. Hoi Mariëtte,
      Als je geen alcohol wilt gebruiken in de taart heb je dan een alternatief of ‘mis’ je het niet als je het weg laat?
      Alvast bedankt!
      Groetjes Kitty

    2. Hoi

      Ik heb net de taart gemaakt. Ben bang dat hij misschien niet lukt. Ik vond de boter met de bastogne veel te nat. Hopelijk komt het toch nog goed in de koelkast. Naar mijn idee miss toch teveel boter!?

            1. Hij was heerlijk! ! En viel bij iedereen in de smaak als dessert met bolletje ijs. Topper! Dus was blij dat het toch was goedgekomen. Ga m zeker nog is maken. Heb laatst ook je cheesecake.😀 met blauwe bessen sausje gemaakt ook groot fan!

    3. Hoi,

      het rare met de chocolade was toen het eenmaal gesmolten was en de likeur er bij ging, de chocolade spontaan een vaste massa werd en niet meer wou smelten. taart staat nu wel in de koelkast, maar hoe kan het dat chocolade na het toevoegen van de likeur niet meer wil smelten?

      1. Ik had precies het zelfde toen ik de taart ging maken… Ik wacht nu wat er gebeurt tijdens het opstijven in de koelkast! Heb er nu al trek in!!!!

          1. Dat komt door de chocolade. Chocolade heeft een eigenschap als er vloeistof bij komt wil hij gaan stollen (vaste sumstantie worden)! Het beste om te verhelpen is om de alcohol bij de slagroom te doen of bij de chocolade maar doen zou ik dat even goed kloppen met een mixer!

    4. Het recept op de nieuwe manier geprobeerd, zelfde resultaat. Chocolade en likeur geeft een massieve onbruikbare klomp. Ga het nu opnieuw proberen zonder likeur.

    5. Hoi Mariette, morgen wil ik deze taart maken, en hij moet meteen lukken 🙂 Als jij de slagroom hebt geklopt en je doet de chocola erdoor, blijf je dan kloppen met mixer of garde, of moet je ‘ m er voorzichtig doorheen scheppen?
      Groetjes Judith

    6. Hoi
      Ik heb hem gemaakt maar jeeeeeej wat massief en zo ontzettend puur dat gewoon de helebalans weg was
      Wij vonden hem allemaal niet lekker
      Zelfs mijn chocolade verslaafde zoon had hem laten staan.
      Mijn vriend is zelf kok en ik had dezelfde fout gemaakt met de likeur
      Maar dat komt doordat de likeur gaat kristaliseren als het warm word
      Ik denk dat de verhouding kwa chocolade ook niet optimaal was…
      heb precies alles afgewogen maar echt 1 pure massa
      Dus nee het was hem niet.
      Ga zelf kijken of ik volgende keer minder chocolade en eventueel compenseren met extra slagroom of dat ik ander soort chocolade ga proberen
      Plus de bodem is al erg zoet van zichzelf dus misschien ander soort koek een idee…. ben er nog niet over uit

      Groeten Renate

        1. Hoi Mariette,
          Ik heb de taart gemaakt voor Pasen! (blij dat het recept nog niet offline was)
          Wat ik had gedaan was beginnen met de chocolade smelten, en die laten afkoelen terwijl ik de koekjesbodem maakte en de slagroom klopte. Dat duurde allemaal wel even dus toen de chocola erin ging was hij nog wel vloeibaar maar niet erg warm meer, het geheel met de slagroom was dus heel koud toen de amaretto erbij ging. Het werd wel iets minder luchtig dan dat het was na de amaretto erbij gedaan te hebben, maar zeker niet een klomp, of iets dergelijks. Als je hem per se extreem luchtig wilt dus denk ik beter zonder amaretto doen (of met een aroma?), maar met amaretto vond ik qua smaak wel erg lekker!
          Lang verhaal kort: de taart was goed gelukt (veel complimenten gekregen!), zonde dus om hem offline te halen, alleen misschien in het recept de volgorde veranderen zodat de amaretto er niet bij gaat voordat de chocola/slagroom koud genoeg is?

    7. Ik snap niet waarom je moeder niet tevreden was hoor, ik heb hem van’t weekend gemaakt en iedereen was erg enthousiast! Hij was super lekker!!!
      Bedankt weer voor het goede recept!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.