No-bake chocolade truffelplaatkoek

Zoetrecepten

Terwijl jij druk bezig bent om je kerstkilo’s er weer vanaf te sporten, zit ik de foto’s van dit lekkere taartje dat ik met Kerst op tafel zette te bewerken. Ik heb haar omgedoopt tot een no-bake chocolade truffelplaatkoek.

Het is echt een onwijs makkelijk recept dat snel klaar en heel erg lekker is en er feestelijk uitziet. Want ik had dit jaar even geen zin om de hele Kerstavond en Kerstochtend in de keuken te staan. Mag ook wel eens toch?

Het blijft vaak hilarische momenten opleveren als ik bij mijn familie rondloop met mijn taartjes op een foto-ondergrond, mijn nichtje die met mijn reflector achter me aanloopt en ondertussen zorgen dat je het statief niet kneiterhard om ver loopt. Serious business dat bloggen!

Ik met Chocolade truffelplaatkoek

De bodem maakte ik door middel van mijn simpele zanddeeg recept, maar je kunt dit ook gemakkelijk vervangen door een rol koekjes (250 – 300 gram) fijn te stampen en te mengen met ongeveer 100 gram gesmolten boter. Nog easier! Voor de zachte truffelvulling gebruikte ik zo puur mogelijke chocolade, maar dit is net wat je lekker vindt. De granaatappelpitjes bovenop geven er een lekker fris tintje aan. Oh en pssst. Die stukken op de foto waren toch iets te groot, dus ik heb ze nog een keer door midden gesneden. Mmm!

Wist je dat een gele of lichtrode granaatappel zoete pitjes heeft en een (donker)rode granaatappel zuurdere pitjes? Kies jouw favoriet!

Chocolade truffelplaatkoek

Zoetrecepten

No-bake chocolade truffelplaatkoek

Door | 40 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig

 • 1x recept zanddeegbodem
 • 300 gram pure chocolade
 • 100 gram boter
 • 3 eetlepels poedersuiker
 • 300 milliliter slagroom
 • 1 grote granaatappel

En zo doe je het

 1. Maak de zanddeegbodem volgens dit recept voor zanddeeg en bak het af in een bakvorm van 25×25 cm of 20×30 cm.
 2. Maak de granaatappel ondertussen schoon. Dit doe je heel gemakkelijk door de granaatappel in vier stukken te snijden en in een grote kom met water de pitjes los te peuteren. De velletjes drijven vervolgens naar boven en jij komt niet helemaal onder het sap te zitten. Ook niet onbelangrijk. Laat de granaatappelpitjes uitlekken en opdrogen.
 3. Smelt de boter met de chocolade au baîn-marie. Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
 4. Sla de slagroom stijf met de suiker. Wanneer het chocolademengsel is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft. Verdeel het chocoladeroommengsel nu over de afgekoelde zanddeegbodem. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Laat nu een nacht opstijven in de koelkast.
 5. Snijd de chocolade truffelplaatkoek voor het serveren voorzichtig los uit de bakvorm en bestrooi met de granaatappelpitjes. Je kunt er 16 grote stukken van snijden, maar ik sneed er 32 kleine stukjes van. Extra vaak genieten!

Heb jij de chocolade truffelplaatkoek met granaatappelpitjes gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "No-bake chocolade truffelplaatkoek" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette