Terwijl jij druk bezig bent om je kerstkilo’s er weer vanaf te sporten, zit ik de foto’s van dit lekkere taartje dat ik met Kerst op tafel zette te bewerken. Ik heb haar omgedoopt tot een no-bake chocolade truffelplaatkoek.
Het is echt een onwijs makkelijk recept dat snel klaar en heel erg lekker is en er feestelijk uitziet. Want ik had dit jaar even geen zin om de hele Kerstavond en Kerstochtend in de keuken te staan. Mag ook wel eens toch?
Het blijft vaak hilarische momenten opleveren als ik bij mijn familie rondloop met mijn taartjes op een foto-ondergrond, mijn nichtje die met mijn reflector achter me aanloopt en ondertussen zorgen dat je het statief niet kneiterhard om ver loopt. Serious business dat bloggen!
De bodem maakte ik door middel van mijn simpele zanddeeg recept, maar je kunt dit ook gemakkelijk vervangen door een rol koekjes (250 – 300 gram) fijn te stampen en te mengen met ongeveer 100 gram gesmolten boter. Nog easier! Voor de zachte truffelvulling gebruikte ik zo puur mogelijke chocolade, maar dit is net wat je lekker vindt. De granaatappelpitjes bovenop geven er een lekker fris tintje aan. Oh en pssst. Die stukken op de foto waren toch iets te groot, dus ik heb ze nog een keer door midden gesneden. Mmm!
Wist je dat een gele of lichtrode granaatappel zoete pitjes heeft en een (donker)rode granaatappel zuurdere pitjes? Kies jouw favoriet!