Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Healthy blauwe bessen pompoenbrownies

Zoetrecepten

De gezondere cheesecakes bleven een beetje uit afgelopen weken, tot nu! Glutenvrije, healthy blauwe bessen-cheesecake pompoenbrownies met een romige kwarklaag on top. Goodies!

Zo, lekker hele mond vol dit: blauwe bessen-cheesecake pompoenbrownies. Zien ze er niet onwijs goed en smeuïg uit? Een bijzonder recept ook, want de bodem is gemaakt van pompoenpuree en kokosmeel (en wordt in de oven getransformeerd tot een malse brownie) en de “cheesecake”-laag is gemaakt van kwark en blauwe bessen. Je vindt het zowel met agar-agar als gelatine optie in het recept, dus ook nog eens helemaal vegetarisch.

Deze intens fijne en gezonde cheesecake brownies zijn niet alleen een creatie van de knappe Anne, van de blog Healthy Food Love, maar het is ook nog eens haar lievelingscheesecake! Reden genoeg om deze op Zoetrecepten te delen tijdens de cheesecake-weken toch? Neem ook zeker eens een kijkje op haar site als je net zo erg van gezonde zoete receptjes houdt als ik.

healthy blauwe bessen-cheesecake pompoenbrownies

healthy blauwe bessen-cheesecake pompoenbrownies

Zoetrecepten

Healthy blauwe bessen pompoenbrownies

Door |

Dit heb je nodig

    POMPOENBROWNIES

    • 125 gr pompoen puree*
    • 20 gr kokosmeel
    • 25 gr cacao
    • 1 ei
    • 2 el ahornsiroop
    • 1/2 tl bakpoeder
    • 50 gr pure chocolade (in stukjes) minimaal 82%

    * Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.

    KWARKLAAG

    • 300 gram (volle) kwark
    • 2,5 gram agar agar (1 tl) of 3 blaadjes gelatine
    • 2 el ahornsiroop

    BLAUWE BESSEN

    • 2 handjes blauwe bessen
    • scheutje water
    • snufje agar agar

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
    2. Meng de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
    3. Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm. Bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat vervolgens volledig afkoelen.
    4. Verwarm de agar-agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar-agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar. Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng goed.
    5. Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem. Kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
    6. Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar-agar aan toe (absoluut niet teveel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur.
    7. Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat.
    8. Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje in het geval van agar-agar). Snijd in de gewenste puntjes en geniet!

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Healthy blauwe bessen pompoenbrownies" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.