Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Frisse perziken monchoutaart

Zoetrecepten

Een remake op m’n oldschool lievelingstaartje: de klassieke monchoutaart. Niet iedereen houdt van kersen uit blik en soms heb je nu eenmaal meer zin in een frisse perziken monchoutaart. Tadaa!

Ben jij een trouwe aanhanger van de kersen monchoutaart of durf je deze frisse citroen-perzik variant ook aan? De klassieker was vroeger mijn lievelingstaart, maar je kunt er zoveel kanten mee op. Doe eens geschaafde chocolade door de roomkaasvulling, vervang de bastogne door Oreo en top af met verse aardbeien. Stracciatella monchoutaart! Of, zoals ik hier heb gedaan: voeg wat citroen toe aan de vulling en top af met een mooie grote roos van perziken. Mega verfrissend, zomers taartje en zeker zo lekker als de klassieker.

Ik maakte ‘m trouwens al een jaar geleden met m’n cutie nichtje Frida, toen ze kwam logeren. Ik kwam de foto opeens weer tegen en wilde jullie tijdens de gruwelijke hitte die gaande is in Nederland deze no-bake cheesecake niet onthouden. Altijd taart!

Frisse perziken monchoutaart

Frisse perziken monchoutaart

Zoetrecepten

Frisse perziken monchoutaart

Door | 40 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 200 gram Digestive biscuits
    • 75 gram ongezouten boter

    VULLING

    • 250 ml slagroom
    • 1 zakje klopfix
    • 1 citroen
    • 200 gram monchou (kleine zilveren pakje)
    • 80 gram fijne kristalsuiker
    • 500 gram perziken

    En zo doe je het

    1. Verkruimel de biscuitjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar kan ook met een deegroller en een vel bakpapier, vouw het stuk bakpapier dubbel, leg daar een aantal koekjes tussen en verkruimel met de deegroller. Dan kweek je meteen goede armspieren (byeee kipfiletjes).
    2. Bekleed de bodem van een 24 cm bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter bij de koekkruimels en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.
    3. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf, samen met de klopfix.* Neem nog een kom en mix daarin de monchou samen met de suiker in tot een egaal mengsel.
    4. Rasp de schil van de citroen boven het monchoumengsel en knijp het sap van de citroen er ook boven op. Meng nog even kort. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.
    5. Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchoumengsel gelijk over de bodem. Laat de taart idealiter een nacht in de koelkast.
    6. Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met de perziken. Beslis zelf of je de perziken wilt schillen, verwijder de pitten en snijd de halve perziken in mooie plakjes. Maak de roos door de plakjes voor een deel over elkaar heen te leggen, in de rondte van de taart. Begin aan de buitenrand en werk zo helemaal naar binnen toe.

    *TIP: in plaats van klopfix kun je ook 2 gelatineblaadjes gebruiken, eerst even in koud water laten weken, daarna in 2 eetlepels heet water oplossen en door de vulling mengen.

    TIP: wil je een hogere taart? Voeg dan extra roomkaas of volle Griekse yoghurt toe en per 150 gram daarvan ook 1 gelatineblaadje.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Frisse perziken monchoutaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    8 antwoorden op “Frisse perziken monchoutaart

    1. Hoi pipeloj,

      Ik wil deze taart graag zaterdagavond maken met 6 dementerende dames. taart is voor de zondag.
      Maaaaarrr….ik wil hem dan wel graag zaterdagavond áf maken….
      Zondag géén tijd voor.
      Zou dat wel gaan met die perziken gelijk erop?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.