Ga naar de inhoud
Frisse perziken monchoutaart
Cheesecake 26 juli 2019

Frisse perziken monchoutaart

Frisse perziken monchoutaart

Een remake op m’n oldschool lievelingstaartje: de klassieke monchoutaart. Niet iedereen houdt van kersen uit blik en soms heb je nu eenmaal meer zin in een frisse perziken monchoutaart. Tadaa!

Ben jij een trouwe aanhanger van de kersen monchoutaart of durf je deze frisse citroen-perzik variant ook aan? De klassieker was vroeger mijn lievelingstaart, maar je kunt er zoveel kanten mee op. Meng eens geschaafde chocolade door de roomkaasvulling, vervang de bastogne koekbodem door Oreo en top af met verse aardbeien. Stracciatella monchoutaart! Of, zoals ik hier heb gedaan: voeg wat citroen toe aan de vulling en top af met een mooie grote roos van perziken. Mega verfrissend, zomers taartje en zeker zo lekker als de klassieker.

Ik maakte ‘m trouwens al een jaar geleden met m’n cutie nichtje Frida, toen ze kwam logeren. Ik kwam de foto opeens weer tegen en wilde jullie tijdens de gruwelijke hitte die gaande is in Nederland deze no-bake cheesecake niet onthouden. Altijd taart!

Frisse perziken monchoutaart

Frisse perziken monchoutaart

Frisse perziken monchoutaart

recept
Frisse perziken monchoutaart

Een remake op de klassieke monchoutaart. Ik ging voor een frisse perziken monchoutaart, omdat niet iedereen houdt van kersen uit blik.

40 minuten + opstijftijd
12

Ingrediënten

BODEM

  • 200 gram Digestive biscuits
  • 75 gram ongezouten boter

VULLING

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 citroen
  • 200 gram monchou (kleine zilveren pakje)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram perziken

Bereiding

  1. Verkruimel de biscuitjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar kan ook met een deegroller en een vel bakpapier, vouw het stuk bakpapier dubbel, leg daar een aantal koekjes tussen en verkruimel met de deegroller. Dan kweek je meteen goede armspieren (byeee kipfiletjes).
  2. Bekleed de bodem van een 24 cm bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter bij de koekkruimels en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.
  3. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf, samen met de klopfix.* Neem nog een kom en mix daarin de monchou samen met de suiker in tot een egaal mengsel.
  4. Rasp de schil van de citroen boven het monchoumengsel en knijp het sap van de citroen er ook boven op. Meng nog even kort. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.
  5. Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchoumengsel gelijk over de bodem. Laat de taart idealiter een nacht in de koelkast.
  6. Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met de perziken. Beslis zelf of je de perziken wilt schillen, verwijder de pitten en snijd de halve perziken in mooie plakjes. Maak de roos door de plakjes voor een deel over elkaar heen te leggen, in de rondte van de taart. Begin aan de buitenrand en werk zo helemaal naar binnen toe.

*TIP: I n plaats van klopfix kun je ook 2 gelatineblaadjes gebruiken, eerst even in koud water laten weken, daarna in 2 el heet water oplossen en door de volling mengen.

TIP: wil je een hogere taart? Voeg dan extra roomkaas of volle Griekse yoghurt toe en per 150 gram daarvan ook 1 gelatineblaadje.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Frisse perziken monchoutaart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Aantal stemmen: 18

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “Frisse perziken monchoutaart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *