Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Monchoutaart met bastognekoekbodem

Zoetrecepten

Dit is hét recept voor de meest lekkere en makkelijke monchoutaart met kersen. Mmmmm!

Deze monchoutaart met bastognekoekbodem maakte ik voor moederdag. Mijn moeder is gek op monchoutaart en het is ook altijd al mijn lievelings geweest. We zijn beiden in de zomer jarig en zo´n verse monchoutaart met vruchten past perfect tijdens een zomerse dag. Helaas regende het afgelopen moederdag pijpenstelen, maar hij smaakte er niet minder om.

Vroeger maakten we deze taart vaak uit een pakje. In mijn herinnering smaakte die erg lekker, maar inmiddels vind ik het veel belangrijker om verse ingrediënten te gebruiken. Eenmaal bezig met dit recept begrijp ik het nut van zo’n pakje niet meer, het is zó makkelijk! Ik ben gegaan voor de klassieke variant met vlaaifruit: kersen. Ik gebruikte kersen op gelei en heb een deel van de gelei weggelaten; too much derrie voor mij. Op die manier heb je twee blikjes nodig. Een paar uur in de koelkast en je hebt een megalekkere verse monchoutaart!

Ook gek op cheesecakes? Bekijk dan ook eens mijn witte chocolade cheesecake of deze oreo karamel cheesecake in een glaasje.

Tip: in plaats van klopfix kun je ook 4 gelatineblaadjes gebruiken, eerst even in koud water laten weken, daarna in 3 eetlepels heet water oplossen en door de vulling mengen.

 

Zoetrecepten

Monchoutaart met bastognekoekbodem

Door |

Dit heb je nodig

Voor een vorm van 24 cm:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 75 gram ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • Één zakje klopfix
  • Één zakje vanillesuiker
  • 200 gram monchou (kleine zilveren pakje)
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • Twee blikjes kersen vlaaifruit van Hak

En zo doe je het

  1. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar kan ook met een deegroller en een vel bakpapier, vouw het stuk bakpapier dubbel, leg daar een aantal koekjes tussen en verkruimel met de deegroller. Dan kweek je meteen goede armspieren.
  2. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter bij de bastognekoekkruimels en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.
  3. Neem een kom en mix hier de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker in. Neem nog een kom en mix daar de monchou samen met de suiker in. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.
  4. Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchoumengsel gelijk over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.
  5. Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met fruit. Wanneer je kersen op gelei gebruikt en net zoals ik niet zo van gelei houdt, moet je de kersen eerst een beetje van de gelei scheiden (of misscheppen) en hierna over de taart verdelen.
  6. Tip: Varieer door andere soorten fruit voor de topping te gebruiken of ruil bastognekoeken eens om met crunchy countrykoekjes (bijvoorbeeld).
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Monchoutaart met bastognekoekbodem" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

51 antwoorden op “Monchoutaart met bastognekoekbodem

  1. hoi, jammer genoeg kan ik hier in België geen monchou vinden.
    zou philadelphia ook mogelijk zijn om te gebruiken?
    ziet er wel overheerlijk uit!
    liefs

    1. Hoi
      Verse roomkaas van de Aldi dat is bij jullie wel te koop.
      Veel goedkoper en lekker
      Ik neem altijd 2 bakjes en 2 houdbare slagroom heb ik altijd in huis.

        1. Dus als ik roomkaas van de aldi gebruik, dan dien ik 2 pakjes te gebruiken icm 2 pakjes slagroom ipv 1?
          Zo goed begrepen? Rest van de hoeveelheid ingrediënten wijzigd niet?

  2. hoi allemaal, heerlijk ziet de taart eruit zeg, zelf ben ik geen fan van de blikjes van hak, de smaak en geur zijn me te synthetisch, ik koop een pot kersen op sap neem er wat vocht van af en maak een papje van aardappelzetmeel. Dit is geur en smaakloos en doet niets af aan de smaak van de kersen, ik verwarm het sap van de kersen wanneer dit kookt dat voeg ik het papje toe en kook het in tot het zo dik is als ik wil. nu voeg ik de kersen toe en laat het afkoelen, je kunt in dit papje nog wat vanille toevoegen . na koeling doe ik het op de taart.mmmm…. zo heerlijk.

    bak ze!!

    1. dit doe ik ook altijd , maar het wordt een beetje slijmerig. daarom doe ik half aardappelmeel en half maizena.

    2. Wat ik vaak doe is 1 blikje vlaaifruit met gelei en 1 potje kersen op sap met elkaar mixen. Heb wel lekker veel kersen, maar niet veel derrie!

  3. Haaj haaj,

    Fijn recept en zo gepiept!
    Ik heb lactose-intolerantie. Ik gebruikte voor jouw recept producten van Minus-L (Jumbo), brosse koeken en kersen op sap (beide van de Aldi).
    Ook heb ik de roomkaas, slagroom, vanillesuiker, klopfix en suiker keer anderhalf gedaan omdat ik een vrij grote springvorm heb gebruikt!!!

    Super recepten Mariette!!!!!

    1. Hoi Marianne,
      we zijn niet alleen naamgenoten ook ik heb een lactose intolerantie.
      Is klopfix lactosevrij of koop je die ook van Minusl?

  4. Heb net monchoutaart gemaakt, maar hoe komt het dat hij zo laag blijft? Want hij is wel goed opgesteven dacht ik. Bij jou op de foto is hij ook best laag. Iemand een tip? Groetjes michelle

  5. Hi Mariette,

    Ik had nog een blikje kersenvulling staan en heb er een pot uitgelekte kersen aan toegevoegd. Zelfs dan is er nog voldoende gelei over om de hele taart mee te bedekken. Gewoonlijk gebruik ik fruit afgedekt met een laagje gelatinegelei, maar ik vind de tip met het aardappelzetmeel ook het proberen waard.

  6. Hoi mariette ik heb de appelplaatkoek met havermout gemaakt hij was super lekker ga zeker nog meer van jou baksels maken gr ria

  7. Hoi Mariette,
    Zonder pakje vind ik monchoutaart veel lekkerder. Het smaakt dan veel zachter/romiger. Als je de taart een flinke tijd van te voren maakt (bijv. de avond tevoren) kun je de Klopfix zelfs ook achterwege laten. Ik gebruik het nooit en mijn monchoutaarten zijn altijd mooi stevig.
    Voir de bodem is een mengsel van bastognekoeken en tarwe- of volkorenbiscuit ook heerlijk!
    Groetjes Trijntje

  8. Hoi Mariette, ik ga hem ook weer maken voor de kids en ik doe er dan eigen gemaakte bosbessen jam op niet zoet en geen gelei achtige substantie.
    Groetjes Annie

  9. Ik plaats niet snel reacties maar op deze website wil ik dat wel even doen omdat er zo veel goede recepten tussen zitten! Eindelijk een site om echt lekkere taarten te maken met weinig poespas. Ingrediënten zijn vaak allemaal gewoon bij de supermarkt te verkrijgen en de smaken zijn heerlijk! Complimenten voor jullie!

  10. Hee Mariette,
    Om de taart nog een extra bite te geven heb ik de bovenkant nog dun belegd met schaafsel van pure chocolade (70%). Nu is de taart nog lekkerder!
    Dankjewel voor het recept!

  11. Hallo Mariette,

    Ik ben gek op cheese cake en de monchou taart is echt heel erg lekker en lekker makkelijk zelf te maken.
    Aangezien ik Coeliakie heb mag ik geen gluten, dus ik vervang de Bastognekoeken voor glutenvrije speculaasjes. Natuurlijk even checken of de klopfix glutenvrij is (kan ook zonder). Ik ga hem vrijdag weer maken. Het water loopt nu al in mijn mond 😉

  12. Ik heb deze taart al een aantal keren gemaakt. Makkelijk te maken en overheerlijk. Visite vraagt altijd naar het recept 🙂
    Ik maak hem gewoon met die blikjes kersen vlaaivulling. Zijn wij juist gek op….

  13. Wat ook heerlijk is: Op de bodem plakjes banaan leggen, daarna het monchou mengsel erover gieten en natuurlijk de kersen. Echt heerlijk!

  14. Hoi! Nadat ik de slagroom stijf geklopt had en de monchou met de suiker gemixt had, bleven er stukjes in zitten.. Wat ging er mis? 🙂 Heb ze allebei rechtstreeks uit de koelkast gebruikt.

    1. Hi Lotte, ik denk dat je de monchou en de suiker niet lang genoeg samen hebt gemixt. Deze moet goed zacht gemixt worden (zeker als deze rechtstreeks uit de koelkast wordt gebruikt), anders kan ze niet goed mengen met de luchtige opgeklopte slagroom.

  15. Ik heb inmiddels door dat de recepten van zoetrecepten.nl goed zijn. De lemon curd cheesecake is perfect. Ga nu de monchou taart maken.
    Waar ik behoefte aan heb is een recept voor een goede taartbodem. Niet van koekkruim maar een recept van smakelijk deeg. Die ik dan naar eigen believen kan vullen. Heeft iemand een goede tip voor mij? Maria

    1. Wat leuk om te horen! Dat klinkt alsof ik op die behoefte in kan springen 😉 Ben je op zoek naar een knapperige bodem of meer chewy zoals van een aardbeienslof?

  16. Waarom kan ik dit recept niet meer zien? 🙁
    Ik maak het met verjaardag altijd en iedereen in de familie is er dol op, maar nu kan ik de hoeveelheden van de ingrediënten niet meer zien en het recept zelf ook niet.

  17. Me and my kids (9 en 3 jaar) hebben gezamenlijk dit recept gemaakt… genieten van monchoutaart tijdens de paasdagen.

  18. Makkelijk en superlekker. Ik had geen Mon Chou in huis maar wel Mascarpone. Dikke prima. Dank voor het recept en wat een gave site heb je!

  19. Hoi, hoe maak ik deze taart als ik geen mixer maar een keukenmachine gebruik? Of gaat dat niet, omdat je verschillende kommen nodig hebt?

    1. Ik weet natuurlijk niet precies wat voor een keukenmachine je hebt, maar zolang je er zowel dingen mee fijn kunt malen als kunt opkloppen kan dat prima! Alleen eerst de bodem maken, dan de kom schoonmaken, daarna de monchou loskloppen en in een heel dun stroompje de slagroom toevoegen tot deze is opgenomen en dan nog even doorkloppen tot een stevig geheel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *