Ik ben inmiddels alweer een maand weg bij mijn vorige werkgever. Mijn (ex)collega’s hielden net zoals ik ook wel van een potje late night baking (ontspanning alom!), dus heb ik naast de leuke herinneringen er ook een paar hele fijne receptjes aan over gehouden. Zoals deze speculaasmuffins met amandelspijs. Deze muffins met een hartje van amandelspijs zijn echte Sinterklaastoppers. Qua smaak doen ze denken aan gevulde speculaas, door de volle speculaaskruidensmaak en de spijs (maar dan in de vorm van een muffin!). Ze zijn heul makkelijk om te maken en presenteren een stuk specialer dan de regular gevulde speculaas.
Sinterklaasje bonne bonne bonne.. 🙂
Bedankt voor het recept! Even een vraagje. Ik wil graag een hoge muffin maken dus in ipv 12 stuks, 6 stuks. Kan dat ook gewoon ivm hoeveelheid spijs, baktijd etc? Ik wil dan graag een sponzig muffin en geen doorbakken krokante.. Ik hoor graag 🙂
Esra
Hi Esra, daar kan ik geen direct antwoord op geven. Je zou wat baking soda toe kunnen voegen voor het extra rijseffect, maar je moet oppassen dat de muffins niet zullen gaan overstromen in de oven als je ze te vol doet. Je kunt er eerst eentje testen of het lukt als je hem wat voller doet 🙂
geweldig recept hier doe je de echte liefhebber van speculaas een groot plezier mee zeker als sinterklaas het land weer uit is.
Fijn Puck, geniet ervan!
Mariette, zou ik deze muffins ook met glutenvrij meel kunnen maken?
Groetjes, Marianne
Hi Marianne, ja hoor dat kan zeker! Het schijnt dat glutenvrij meel net even wat droger uitpakt, maar deze muffins kunnen dat wel hebben 🙂 enjoy!
Wat is de voedingswaarde per stuk van deze muffins?
Bedoel je het aantal calorieën? Dat zou ik niet weten..
Zoooo lekker,heb het recept gehalveerd en met 40 ml olie ipv boter gebakken.
Erg smeuïg en kneiterlijk lekker! !!
Ik bak ze gegarandeerd weer opnieuw!
Aah top, thanks voor je reactie!