Vandaag in de spotlight: chocoladetaart, met stukjes chocola en een chocoglazuur.
Recept
Chocochocochoco.. verjaardagstaart!
Tijd
—
Porties
—
Niveau
1 ster
Ingrediënten
Beslag
450 gram bruine basterdsuiker
190 gram roomboter
4 eieren (M)
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille extract
7 eetlepels cacaopoeder
250 gram pure chocolade / chocolate chips
Topping
80 gram roomboter
1,5 eetlepel melk
150 gram poedersuiker
4 eetlepels cacaopoeder
Eventuele versiering
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
Mix de eieren los in een grote kom. Voeg al mixend de basterd suiker toe.
Smelt de boter in een pannetje en los hier de cacaopoeder in op. Wanneer het één geheel is geworden, mix je dit door het ei/suikermengsel heen.
Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het vanille extract er doorheen.
Snijd de pure repen chocola met een groot hakmes in mooie chocolate chips (hoeft natuurlijk niet in het geval van kant en klare chocolate chips). Meng dit door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Controleer met een ijzeren prikker of het beslag gaar is.
Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de topping. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en meng het cocaopoeder, de melk en de poedersuiker door de gesmolten boter.
Giet dit over de afgekoelde taart (nog in de springvorm) en verdeel het netjes. Versier de taart nú, omdat je de versiering nu nog kunt vastplakken op het chocoglazuur.
Bakmodus
Chocochocochoco.. verjaardagstaart!
Ingrediënten
Beslag
450 gram bruine basterdsuiker
190 gram roomboter
4 eieren (M)
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille extract
7 eetlepels cacaopoeder
250 gram pure chocolade / chocolate chips
Topping
80 gram roomboter
1,5 eetlepel melk
150 gram poedersuiker
4 eetlepels cacaopoeder
Eventuele versiering
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
Mix de eieren los in een grote kom. Voeg al mixend de basterd suiker toe.
Smelt de boter in een pannetje en los hier de cacaopoeder in op. Wanneer het één geheel is geworden, mix je dit door het ei/suikermengsel heen.
Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het vanille extract er doorheen.
Snijd de pure repen chocola met een groot hakmes in mooie chocolate chips (hoeft natuurlijk niet in het geval van kant en klare chocolate chips). Meng dit door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Controleer met een ijzeren prikker of het beslag gaar is.
Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de topping. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en meng het cocaopoeder, de melk en de poedersuiker door de gesmolten boter.
Giet dit over de afgekoelde taart (nog in de springvorm) en verdeel het netjes. Versier de taart nú, omdat je de versiering nu nog kunt vastplakken op het chocoglazuur.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Het recept is bij mij goed gelukt, alleen voor de topping zou ik iets meer melk gebruiken. want het werd bij mij niet vloeibaar!
Warm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
Mix de eieren los in een grote kom. Voeg al mixend de basterd suiker toe.
Smelt de boter in een pannetje en los hier de cacaopoeder in op. Wanneer het één geheel is geworden, mix je dit door het ei/suikermengsel heen.
Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het vanille extract er doorheen.
Snijd de pure repen chocola met een groot hakmes in mooie chocolate chips (hoeft natuurlijk niet in het geval van kant en klare chocolate chips). Meng dit door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Controleer met een ijzeren prikker of het beslag gaar is.
Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de topping. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en meng het cocaopoeder, de melk en de poedersuiker door de gesmolten boter.
Giet dit over de afgekoelde taart (nog in de springvorm) en verdeel het netjes. Versier de taart nú, omdat je de versiering nu nog kunt vastplakken op het chocoglazuur.
Het recept is bij mij goed gelukt, alleen voor de topping zou ik iets meer melk gebruiken. want het werd bij mij niet vloeibaar!
Aah, thanks voor de tip!