Basisrecept: cream cheese frosting

Zoetrecepten

Van alle soorten toppings voor taarten en muffins is er eentje favoriet bij mij: de cream cheese frosting. Niet zo gek gezien ik ook idolaat ben van La Cheesecake. Slecht verhaal dus dat het basisrecept voor een cream cheese frosting nog niet online stond, terwijl ik deze foto al een jaar geleden maakte.

Maar vandaag maak ik het goed! Met mijn persoonlijke recept voor cream cheese frosting. Deze frosting is niet zo mierzoet en very berry easy to make. Ik maak deze roomkaas frosting al jaren, met name als topping op mijn geliefde carrot cakes. Waar maak jij hem bij?

Zoetrecepten

Basisrecept: cream cheese frosting

Door | 10 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

En zo doe je het

  1. Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dit is van belang om schifting te voorkomen.
  2. Neem een kom en mix de boter, met de roomkaas en het vanille extract hierin zacht. Mix in een opvoerend tempo (rustig beginnen) tot het een geheel is.
  3. Laat de mixer nu aan op medium speed en meng in delen de poedersuiker erdoor tot alle suiker goed is opgenomen door het roomkaas mengsel.
  4. Je cream cheese frosting is klaar! Je kunt ongeveer 12 muffins van een bescheiden toef voorzien met deze hoeveelheid.

TIPS:

– De soort roomkaas die je kiest zorgt voor de stevigheid van de cream cheese frosting. Deze frosting zal hoe dan ook nooit volledig opstijven.
– Een bijzonder smaakje geven aan je cream cheese frosting? Vervang het vanille extract dan eens door sinaasappel- of citroenrasp/sap, (speculaas)kruiden, amandel/rum/rozenwater extract, etc.
– Je kunt de cream cheese frosting een aantal dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren of tot drie maanden invriezen. Laat de frosting voor gebruik eerst op kamertemperatuur komen en klopt het daarna weer tot een romig geheel.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: cream cheese frosting" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook