Ga naar de inhoud
Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes
22 januari 2018

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Het is me gelukt! Ik maakte heerlijke koekjes zonder toegevoegde suikers: suikervrije abrikozen kokoskoekjes. Ik ben fan!

Het maken van lekkere (zoete!) koekjes zonder toegevoegde suikers leek me vrijwel onmogelijk, maar het is me GELUKT jongens. Ik ben fan van deze gezonde koekjes.

Het resultaat is een licht chewy koekje, met een knapperig randje. En dan wel chewy op een fijne manier en niet zo van: ‘ah, er zit iets gezonds in m’n baksel’. Ze zijn goedgekeurd door vrienden en hun eenjarige dochtertje, dus
kidsproof!

De smaak van het koekje is friszoet, dat komt doordat ik gedroogde abrikozen heb gebruikt als zoetmiddel. Ik had mezelf de persoonlijke regel opgelegd dat ik tijdens mijn suikervrije challenge niet volledig mocht terugvallen op dadels. Dat leek me niet erg creatief en niet chill voor mensen die niks van dadels willen weten.Daarnaast is dit koekjes ook echt te makkelijk. Even alle ingrediënten in de blender samen mixen, afbakken en tada: klaar is je gezonde koekje.

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes
Recept

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Het is me gelukt! Ik maakte heerlijke koekjes zonder toegevoegde suikers: suikervrije abrikozen kokoskoekjes. Ik ben fan!

Tijd
10 minuten + baktijd
Porties
12
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 8 gedroogde abrikozen*
  • 30 gram kokosolie (2 el)
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1/2 tl vanille extract

*Ik scoor hiervoor het liefst de ‘ready to eat’-variant, die al lekker sappig is, maar je kunt ze ook zelf wellen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Wel eventueel de gedroogde abrikozen in heet water en giet zo goed mogelijk af.
  3. Smelt de kokosolie en mix alle ingrediënten in de foodprocessor, samen met een snuf zout.
  4. Rol 12 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat.
  5. Bak in 15 minuten gaar. Draai eventueel nog om, om beide kanten knapperiger te krijgen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer