Yes, daar is ‘ie dan! De zomerse salade met groene pesto die ik jullie vrijdag beloofd heb. Dit is één van mijn favoriete salades, mede omdat ik gek ben op de combi van groene asperges, rauwe ham en groene pesto. Het aller- aller- allerlekkerst met verse groene pesto of course.
De salade is voldoende voor twee personen als hoofdgerecht, maar je kunt er ook prima voor 4 – 6 personen een kleiner voorgerecht van maken.
Recept
Groene asperge salade met rauwe ham
Yes, daar is ‘ie dan! De zomerse salade met groene pesto die ik jullie vrijdag beloofd heb. Dit is één van mijn favoriete salades, mede omdat ik gek ben op de combi van groene asperges, rauwe ham en groene pesto. Het aller- aller- allerlekkerst met verse groene pesto of course.
Snijd de kontjes van de groene asperges en blancheer ze hierna kort, zodat ze nog wel een beetje bite hebben. Snijd de courgette in plakjes en rooster deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. laat de groentes hierna afkoelen.
Snijd ondertussen de komkommer en avocado in stukjes; zet even opzij. Mix in een kommetje de pesto, azijn en de olijfolie door elkaar. Dit is de dressing voor je salade. Voeg eventueel nog wat extra azijn of pesto toe naar smaak.
Je gaat nu de salade opmaken. Ik begin altijd met een bedje van rucola. Oh en ik maakte trouwens gebruik van deze schattige mini courgettes:
Daarna verdeel je alle groentes over de rucola en sprankel je de dressing eroverheen. Top af met de ham en Parmezaan vlokken. Eventueel kun je ook nog wat gesneden bosuitjes toevoegen.
Snijd de kontjes van de groene asperges en blancheer ze hierna kort, zodat ze nog wel een beetje bite hebben. Snijd de courgette in plakjes en rooster deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. laat de groentes hierna afkoelen.
Snijd ondertussen de komkommer en avocado in stukjes; zet even opzij. Mix in een kommetje de pesto, azijn en de olijfolie door elkaar. Dit is de dressing voor je salade. Voeg eventueel nog wat extra azijn of pesto toe naar smaak.
Je gaat nu de salade opmaken. Ik begin altijd met een bedje van rucola. Oh en ik maakte trouwens gebruik van deze schattige mini courgettes:
Daarna verdeel je alle groentes over de rucola en sprankel je de dressing eroverheen. Top af met de ham en Parmezaan vlokken. Eventueel kun je ook nog wat gesneden bosuitjes toevoegen.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Snijd de kontjes van de groene asperges en blancheer ze hierna kort, zodat ze nog wel een beetje bite hebben. Snijd de courgette in plakjes en rooster deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. laat de groentes hierna afkoelen.
Snijd ondertussen de komkommer en avocado in stukjes; zet even opzij. Mix in een kommetje de pesto, azijn en de olijfolie door elkaar. Dit is de dressing voor je salade. Voeg eventueel nog wat extra azijn of pesto toe naar smaak.
Je gaat nu de salade opmaken. Ik begin altijd met een bedje van rucola. Oh en ik maakte trouwens gebruik van deze schattige mini courgettes:
Daarna verdeel je alle groentes over de rucola en sprankel je de dressing eroverheen. Top af met de ham en Parmezaan vlokken. Eventueel kun je ook nog wat gesneden bosuitjes toevoegen.
Dat ziet er heel mooi uit!
Zo lekker ook!