De titel geeft alles al weg. Een feel good chocolade smoothie. Je voelt je er niet alleen goed door omdat het al je chocolade cravings stilt, zónder dat je daadwerkelijk chocolade naar binnen werkt. Het vult en verzadigd ook nog eens goed dankzij de vezels uit de dadels en banaan.
Chocolade cravings?
Een tijdje geleden deed ik een driedaagse detox, waarbij ik alleen maar smoothies mocht drinken. Geen bijzondere reden voor, ik wilde het gewoon eens uitproberen. Ten tijde van deze detox voelde ik me goed, maar achteraf merkte ik wat compensatiegedrag. Cravings! Niet ideaal dus.
Chocolade smoothie maken
Toch hield ik een goed idee over aan deze detox. Er zat een fijne chocolade drank tussen al die smoothies. Op basis daarvan bedacht ik deze ultieme feel good chocolade smoothie, heerlijk romig en vol.
Ik heb de chocolade drank verwarmd zodat het een soort dikkere chocolademelk is geworden. Door meer plantaardige melk toe te voegen wordt het vanzelf dunner, als dat je voorkeur heeft.
TIP! Ik gebruik al vele jaren deze blender voor al mijn smoothies en soepen. Erg tevreden over.


Meer lekkere smoothie recepten
Smoothies staan hier regelmatig op het menu en het liefst met een lading groenten erdoor. Lekker als ontbijt in een bowl, met pitten en zaden erover.
- Bananen smoothie met kokos
- Kokos ananas mango smoothie
- Pompoen smoothiebowl
- Groene smoothie
- Rode bieten smoothie bowl
Ook erg gezellig om samen te maken met kleine kinderen! De groene smoothie is hier beter bekend als de dino smoothie en de bieten smoothie uiteraard de drakenbloed smoothie.
Hoe krijg je een diepe chocoladesmaak in je chocolade smoothie?
Je hoeft geen chocolade te gebruiken om een lekkere chocolade smoothie of chocolademelk te maken. Cacaopoeder werkt heel goed, met name wanneer je het in een warme vloeistof oplost. Daardoor kom een diepe chocoladesmaak vrij.
Grappig genoeg ben ik meestal geen fan van chocolademelk (weinig chocoladesmaak, veel melksmaak), maar deze warme feel good chocolade drank is echt heer-lijk.
Ingrediënten
- 3 grote medjoul dadels, ontpit
- 400 ml plantaardige ‘melk’
- 3 – 4 el cacaopoeder
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
Bereiding
- Week de dadels enkele minuten in heet water en giet af.
- Verhit 50 ml plantaardige melk en los de cacaopoeder hierin op. Voor een warme chocolade smoothie verhit je alle plantaardige melk en los je de cacaopoeder erin op.
- Mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde drank en proef even of je nog wat extra cacaopoeder wil toevoegen.
- Verdeel over twee glazen en geniet er meteen van. Als de drank afkoelt wordt deze dikker. Ik vind dat heerlijk, maar je kunt ook ‘melk’ toevoegen.
Chocolade smoothie tips:
- Amandelmelk, havermelk, sojamelk – kan allemaal.
- Grote trek? Voeg dan een flinke eetlepel pindakaas of amandelpasta toe aan alle ingrediënten in de blender.
- Ik gebruik al vele jaren deze blender voor al mijn smoothies en soepen.
Chocolade smoothie bewaren
Je kunt de drank ook een dag bewaren in de koelkast.
je kan ook door melk en cacao en melk met handmatige melkopschuimer zeer schuimig te kloppen. Let op max streepje voor de melk ! Dan 2-3 eetl. (zelfgemaakte) suikervrije appelmoes en nog kort door te kloppen. Kaneel door sppelmoes is zelfs fijn, geeft zoetgevoel. Kan dan koud gedronken worden. Door het schuim krijg je het gevoel dat je met slagroom drinkt 😀
Leuke tips! Dankjewel!