Dit zijn voor mij écht de lekkerste wentelteefjes. De goude truc: suikerbrood! Wentelteefjes an sich zijn natuurlijk sowieso al superlekker en suikerbrood vind ik echt to die for. De frisse combinatie met blauwe besjes, maakt het een heerlijk ontbijtje. Zoetekauw als ik ben, gooi ik over het resultaat alsnog een theelepeltje suiker per wentelteefje (maar dat kun je ook weglaten). En het is tenslotte weekend, dus dat betekent dat er best gezondigd mag worden. Luid je weekend daarom goed in met deze yummy suikerbrood wentelteefjes!
Recept
De lekkerste wentelteefjes
Dit zijn voor mij écht de lekkerste wentelteefjes. De goude truc: suikerbrood! Wentelteefjes an sich zijn natuurlijk sowieso al superlekker en suikerbrood vind ik echt to die for. De frisse combinatie met blauwe besjes, maakt het een heerlijk ontbijtje. Zoetekauw als ik ben, gooi ik over het resultaat alsnog een theelepeltje suiker per wentelteefje (maar dat kun je ook weglaten). En het is tenslotte weekend, dus dat betekent dat er best gezondigd mag worden. Luid je weekend daarom goed in met deze yummy suikerbrood wentelteefjes!
Tijd
—
Porties
—
Niveau
1 ster
Ingrediënten
Voor 6 wentelteefjes
Een klein Fries suikerbroodje
200 mililiter melk
2 eitjes (m)
3 theelepels kaneel
6 theelepels suiker
ongezouten boter
150 gram blauwe bessen
Bereiding
Maak in een diep bord een mengsel van de twee eieren en de melk. Klop dit goed door elkaar heen en meng er vervolgens het kaneel door.
Snijd dikke plakken van het suikerbrood en laat ze aan beide kanten minstens een minuut in het mengsel weken.
Zet een pan op, op middelhoog vuur, en laat hier een klontje boter in smelten.
Bak elk wentelteefje ongeveer 1,5 minuut aan elke kant.
Leg het wentelteefje op een bordje, snijd eventueel door midden, strooi er een halve eetlepel suiker over en maak het bordje op met wat blauwe bessen.
Geniet van je welverdiende weekendontbijtje!
Bakmodus
De lekkerste wentelteefjes
Ingrediënten
Voor 6 wentelteefjes
Een klein Fries suikerbroodje
200 mililiter melk
2 eitjes (m)
3 theelepels kaneel
6 theelepels suiker
ongezouten boter
150 gram blauwe bessen
Bereiding
Maak in een diep bord een mengsel van de twee eieren en de melk. Klop dit goed door elkaar heen en meng er vervolgens het kaneel door.
Snijd dikke plakken van het suikerbrood en laat ze aan beide kanten minstens een minuut in het mengsel weken.
Zet een pan op, op middelhoog vuur, en laat hier een klontje boter in smelten.
Bak elk wentelteefje ongeveer 1,5 minuut aan elke kant.
Leg het wentelteefje op een bordje, snijd eventueel door midden, strooi er een halve eetlepel suiker over en maak het bordje op met wat blauwe bessen.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!