Voor de karamelsaus gebruikte ik
mijn recept voor dulce de leche
. Dat moet je een dag van tevoren voorbereiden, maar je hoeft er bijna niks voor te doen. Voor de pap gebruik ik Brinta Oergranen. Dat is een nieuwe granenmix van Brinta met vijf soorten (oer)granen erin: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt.
Deze granenmix
bevat0% toegevoegde suikers.
Het resultaat? De
lekkerste oergranenpap
die je ooit zult proeven. Als ik Thomas mag geloven is deze versie nog lekkerder dan die in Kopenhagen. Missie geslaagd!
Dit artikel is gesponsord door
Brinta
. Ik schrijfalleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in
mijn disclaimer
.
De lekkerste pap ooit at ik in Kopenhagen . Met karamelsaus, amandelen en appeltjes . Het is de bestseller bij de populaire Deense papwinkel Grd en dat snap ik wel. To die for, zo lekker. Tijd voor een eigen remake, oergranenpap!
Ingrediƫnten
Pap
- 75 gram Brinta Oergranen
- 400 ml melk
- Vanille extract
Topping
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Amandelen
- Appel
- Evt.chocolate chips
Bereiding
-
Gebruik het blikje gecondenseerde melk om de
dulce de leche volgens dit recept
voor te bereiden. Doe dit een dag van tevoren. - Rooster de amandelen in de oven en snijd de appel in fijne blokjes. Zet even opzij.
- Breng de Brinta Oergranen en de amandelmelk samen met een paar druppels vanille extract in een pannetje zachtjes aan de kook. Verwarm voor zeker 4 minuten terwijl je goed blijft roeren,tot er een zachte pap ontstaat.
- Verdeel de pap over twee kommetjes. Verdeel een schepje dulce de leche, geroosterde amandelen, blokjes appel en eventueel nog wat chocolate chips over de bakjes. Prepare yourself for a treat!
Hoi Mariette, wat een lekker recept weer dankjewel! Zou ik ook jou salted caramelsaus hiervoor kunnen gebruiken?
Absoluut!