Een lezer mailde mij laatst met de vraag waar zij dat recept voor bramen frozen yoghurt ijs van mij kon vinden. Uhm, nergens, want dat had ik nog nooit gemaakt. Maar wat een top idee! Ik krijg elke zomer grote ladingen bramen uit de tuin van mijn ouders en had daarom nog een flinke zak ingevroren bramen in de vriezer zitten. Perfect om lekker bramen frozen yoghurt ijs te maken dus.
Het recept is ontzettend simpel en in vijf minuutjes klaar. Je kunt direct aanvallen, maar als je wil dat het nog wat verder opstijft zet je het simpelweg nog even in de vriezer. Ik hou ervan als het wat zachter is.
Heb jij ook een bepaald recept dat jij graag op Zoetrecepten ziet verschijnen? Laat het mij weten, dan ga ik voor je aan de slag!
Een lezer mailde mij laatst met de vraag waar zij dat recept voor bramen frozen yoghurt ijs van mij kon vinden. Uhm, nergens, want dat had ik nog nooit gemaakt. Maar wat een top idee! Ik krijg elke zomer grote ladingen bramen uit de tuin van mijn ouders en had daarom nog een flinke zak ingevroren bramen in de vriezer zitten. Perfect om lekker bramen frozen yoghurt ijs te maken dus.
Tijd
5 min + koeltijd
Porties
1
Niveau
1 ster
Ingrediënten
400 ml yoghurt
400 gram bevroren bramen
Honing
1 limoen
Bereiding
Neem een blender en doe hier de yoghurt, de bevroren bramen, het sap van de limoen en een eetlepel honing in. Als je zure bramen hebt, kun je het beste een eetlepel honing extra toevoegen of wat minder limoensap. Blender het geheel nu goed fijn.
Je kunt het nu eten, maar als je wilt dat de bramen frozen yoghurt wat verder opstijft doe je het in een bakje en zet je deze 1 – 2 uur in de vriezer. Schep na een uur even door. Verdeel het ijs hierna over 6 bakjes en serveer eventueel met een losse braam!
Bakmodus
Bramen frozen yoghurt
5 min + koeltijd
1
Ingrediënten
400 ml yoghurt
400 gram bevroren bramen
Honing
1 limoen
Bereiding
Neem een blender en doe hier de yoghurt, de bevroren bramen, het sap van de limoen en een eetlepel honing in. Als je zure bramen hebt, kun je het beste een eetlepel honing extra toevoegen of wat minder limoensap. Blender het geheel nu goed fijn.
Je kunt het nu eten, maar als je wilt dat de bramen frozen yoghurt wat verder opstijft doe je het in een bakje en zet je deze 1 – 2 uur in de vriezer. Schep na een uur even door. Verdeel het ijs hierna over 6 bakjes en serveer eventueel met een losse braam!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
4 reacties
Heel erg bedankt voor het uitproberen ik heb hem ook gemaakt en het smaakt heerlijk super bedankt
Neem een blender en doe hier de yoghurt, de bevroren bramen, het sap van de limoen en een eetlepel honing in. Als je zure bramen hebt, kun je het beste een eetlepel honing extra toevoegen of wat minder limoensap. Blender het geheel nu goed fijn.
Je kunt het nu eten, maar als je wilt dat de bramen frozen yoghurt wat verder opstijft doe je het in een bakje en zet je deze 1 – 2 uur in de vriezer. Schep na een uur even door. Verdeel het ijs hierna over 6 bakjes en serveer eventueel met een losse braam!
Heel erg bedankt voor het uitproberen ik heb hem ook gemaakt en het smaakt heerlijk super bedankt
Super Desiree! Daar doe ik het voor! 🙂
Dit ziet er erg lekker uit en fijn dat het zo makkelijk te maken is 🙂 Ga het een keer proberen!
Thanks Desiree!