It’s the truth: soms sta ik wel twee of drie keer per week in de keuken om een nieuw zoet recept uit te proberen. En waar moet ik in hemelsnaam naartoe met al die taart, cakes of koekjes? Ik ben geen ster ben in het maken van kleine hoeveelheden en ook niet in mijzelf weerhouden van het op te eten. Ik deel zoveel mogelijk uit aan vrienden, familie of collega’s. Dat vind ik niet alleen leuk om te doen, zij zijn ook mijn kritische testpanel. Zo ook met deze blondies met witte chocolade en macadamianoten. Zo ontzettend lekker dat ik ze zelf beter niet in huis kon houden. Gelukkig ging ik naar mijn zus en bood haar en de kiddies deze blondies aan en liet de bak met blondies stiekem staan toen ik wegging. Oeps, ‘vergeten’. Een week later hoorde ik vervolgens van zelfs mijn moeder terug dat de blondies héél lekker waren. Lekkers verspreidt zich snel.
Dit is trouwens geen recept van mijzelf, maar van mijn favo blogster: Sally’s baking addiction. Haar schrijfstijl, foto’s en recepten zijn verslavend. Voor mijn verjaardag kreeg ik haar boek van mijn vriendinnen en dit is het eerste recept dat ik er uit maakte. Ze zijn goddelijk. Heerlijke zompige koekachtige blondies met witte chocolade chunks en macadamianoten. Een gouden combinatie, zoals ik ook al zei bij deze chewy white chocolate chip cookies met macadamia noten. Ik heb het recept iets getweaked zodat ze qua ingrediënten voor iedere Nederlandse keuken makkelijk te maken zijn. ENJOY!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
It’s the truth: soms sta ik wel twee of drie keer per week in de keuken om een nieuw zoet recept uit te proberen. En waar moet ik in hemelsnaam naartoe met al die taart, cakes of koekjes? Ik ben geen ster ben in het maken van kleine hoeveelheden en ook niet in mijzelf weerhouden van het op te eten. Ik deel zoveel mogelijk uit aan vrienden, familie of collega’s. Dat vind ik niet alleen leuk om te doen, zij zijn ook mijn kritische testpanel. Zo ook met deze blondies met witte chocolade en macadamianoten. Zo ontzettend lekker dat ik ze zelf beter niet in huis kon houden. Gelukkig ging ik naar mijn zus en bood haar en de kiddies deze blondies aan en liet de bak met blondies stiekem staan toen ik wegging. Oeps, ‘vergeten’. Een week later hoorde ik vervolgens van zelfs mijn moeder terug dat de blondies héél lekker waren. Lekkers verspreidt zich snel.
Tijd
10min + 25 min. baktijd
Porties
16
Niveau
1 ster
Ingrediënten
140 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
75 gram ongezouten boter, gesmolten
150 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 ei (L)
2 theelepels vanille extract
120 gram witte chocolade chips / grove stukjes
80 gram gezouten macadamianoten, grove stukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 15 x 20 cm in en beleg met bakpapier. Laat het bakpapier iets boven de randen uitsteken zodat je de blondie er na het bakken op die manier uit kunt tillen.
Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Neem vervolgens een grote kom en meng met een garde de boter met de lichtbruine suiker en kristalsuiker. Voeg hier vervolgens het ei en vanille extract aan toe tot het volledig gemengd is.
Voeg nu rustig het zelfrijzend bakmeel met zout toe aan het natte mengsel en meng met een spatel tot het nét gemengd is. Doe dit dus niet te lang. Het zal een dik deeg zijn. Hou één eetlepel macadamianoten en chocolade stukjes apart. Meng de rest met de spatel door het deeg.
Stort het deeg vervolgens in de bakvorm en verdeel gelijkwaardig. Strooi de eetlepels macadamianoten en witte chocolade over de blondie heen. Zet de blondie nu voor 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Til ze hierna uit de vorm d.m.v. het bakpapier en snijd ze in stukjes. Ze zijn het lekkerst wanneer blondies volledig afgekoeld zijn en de witte chocolade op heeft kunnen stijven!
Bakmodus
Blondies met witte chocolade en macadamianoten
10min + 25 min. baktijd
16
Ingrediënten
140 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
75 gram ongezouten boter, gesmolten
150 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 ei (L)
2 theelepels vanille extract
120 gram witte chocolade chips / grove stukjes
80 gram gezouten macadamianoten, grove stukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 15 x 20 cm in en beleg met bakpapier. Laat het bakpapier iets boven de randen uitsteken zodat je de blondie er na het bakken op die manier uit kunt tillen.
Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Neem vervolgens een grote kom en meng met een garde de boter met de lichtbruine suiker en kristalsuiker. Voeg hier vervolgens het ei en vanille extract aan toe tot het volledig gemengd is.
Voeg nu rustig het zelfrijzend bakmeel met zout toe aan het natte mengsel en meng met een spatel tot het nét gemengd is. Doe dit dus niet te lang. Het zal een dik deeg zijn. Hou één eetlepel macadamianoten en chocolade stukjes apart. Meng de rest met de spatel door het deeg.
Stort het deeg vervolgens in de bakvorm en verdeel gelijkwaardig. Strooi de eetlepels macadamianoten en witte chocolade over de blondie heen. Zet de blondie nu voor 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Til ze hierna uit de vorm d.m.v. het bakpapier en snijd ze in stukjes. Ze zijn het lekkerst wanneer blondies volledig afgekoeld zijn en de witte chocolade op heeft kunnen stijven!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
9 reacties
Klinkt heerlijk! Ben alleen benieuwd of je hier zomaar frambozen kan toevoegen? Lijkt mij namelijk lekker in plaats van witte chocolade 🙂
Oeh, dat is wel een goede uitdaging! Wordt wel lastig, omdat er sowieso weinig gezonds is aan witte chocolade hihi. Maar het idee gaat op mijn lijstje 🙂
Dank voor je antwoord 🙂 Ik had hem op onder/bovenwarmte staan: 180 graden, 25 min.. Ze zijn prima! En lekker! M’n vriend vindt ze te zoet, maar hij houdt dan ook niet van witte chocolade ;). Dank voor je lekkere recepten 🙂
Mooizo! Hahaha ze zijn inderdaad heul zoet, maar dat is bijna alles met witte chocolade. Arjan zou toch wel steeds restistenter moeten worden tegen al die suikers met jou als vriendin 😉
Nou, het is niet snel genoeg te zoet voor hem. Schuimtaartjes enzo (ZOET!) kun je hem voor wakker maken. Maar als het om chocolade gaat, dan moet het voor hem melk, of liever puur zijn. Witte chocolade ís geen chocolade..zegt ‘ie dan..haha..
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 15 x 20 cm in en beleg met bakpapier. Laat het bakpapier iets boven de randen uitsteken zodat je de blondie er na het bakken op die manier uit kunt tillen.
Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Neem vervolgens een grote kom en meng met een garde de boter met de lichtbruine suiker en kristalsuiker. Voeg hier vervolgens het ei en vanille extract aan toe tot het volledig gemengd is.
Voeg nu rustig het zelfrijzend bakmeel met zout toe aan het natte mengsel en meng met een spatel tot het nét gemengd is. Doe dit dus niet te lang. Het zal een dik deeg zijn. Hou één eetlepel macadamianoten en chocolade stukjes apart. Meng de rest met de spatel door het deeg.
Stort het deeg vervolgens in de bakvorm en verdeel gelijkwaardig. Strooi de eetlepels macadamianoten en witte chocolade over de blondie heen. Zet de blondie nu voor 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Til ze hierna uit de vorm d.m.v. het bakpapier en snijd ze in stukjes. Ze zijn het lekkerst wanneer blondies volledig afgekoeld zijn en de witte chocolade op heeft kunnen stijven!
Klinkt heerlijk! Ben alleen benieuwd of je hier zomaar frambozen kan toevoegen? Lijkt mij namelijk lekker in plaats van witte chocolade 🙂
Nee, dat wordt te nat. Gevriesdroogde frambozen kunnen wel!
Oeh klinkt zalig. Maar heb je er ook een healthy versie van net als de brownies?
Zou nog lekkerder zijn. Gezond zondigen ;).
Oeh, dat is wel een goede uitdaging! Wordt wel lastig, omdat er sowieso weinig gezonds is aan witte chocolade hihi. Maar het idee gaat op mijn lijstje 🙂
Hoi Mariette,
Ik ga zo zo maken 😀
Op welke stand heb jij de oven staan? Hete lucht of ‘gewoon/conventioneel’ (onder en bovenwarmte)?
Groetjes Petra!
Lekkerrrrr! Ik heb een elektrische oven, maar zet die wel altijd op de hete lucht stand.
Dank voor je antwoord 🙂 Ik had hem op onder/bovenwarmte staan: 180 graden, 25 min.. Ze zijn prima! En lekker! M’n vriend vindt ze te zoet, maar hij houdt dan ook niet van witte chocolade ;). Dank voor je lekkere recepten 🙂
Mooizo! Hahaha ze zijn inderdaad heul zoet, maar dat is bijna alles met witte chocolade. Arjan zou toch wel steeds restistenter moeten worden tegen al die suikers met jou als vriendin 😉
Nou, het is niet snel genoeg te zoet voor hem. Schuimtaartjes enzo (ZOET!) kun je hem voor wakker maken. Maar als het om chocolade gaat, dan moet het voor hem melk, of liever puur zijn. Witte chocolade ís geen chocolade..zegt ‘ie dan..haha..