Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan challenge food diary #week3

Zoetrecepten

Deze week pak ik mijn food diary anders aan. Die dagelijkse opsomming vond ik maar saai, zoals in week 1 en week 2. Daarom deze week alleen mijn vegan food hoogte- en dieptepunten. Oh en ik pak een maandag extra mee. You ready?

Het begon gelijk fijn. Ik ontdekte deze proteïne flapjacks van TREK, met ‘vegan’ op de verpakking. Ik knaagde er twee weg die dag (want superlekker), maar ontdekte later dat er gewoon melksporen in zitten. Vind ik gek als je op de voorkant van de verpakking ‘vegan’ leest. Wat vinden de echte vegans hiervan? Maken die paar sporen niet uit of is het echt not done?

TREK proteïne flapjacks

’s Avonds had lief vriendinnetje Jasmijn mij en vriendinnen uitgenodigd voor een vegan maaltje en ze pakte flink uit! Gegrilde aubergine rolletjes met guacamole en een uitgebreide couscoussalade met dadels, walnoten, paprika en bosuitjes. En dan nog Tony’s Chocolonely toe. Al die moeite voor deze vegan kan ik dus echt enorm waarderen tijdens mijn challenge, zo lief!

maandagavond

Moeilijke momenten. Ik was bij de boeklanceringslunch van Menno de Koning’s nieuwe boek: Super Heroes. Het lunchdiner bleek ‘officiëler’ dan ik had verwacht. We zaten aan een prachtig gedekte tafel waar de stroom met heerlijke Tex Mex gerechten maar niet ophield. Nacho’s met kaas, kippenpoten, horchata, donutlaagjestaart, rainbow cookies en gehaktballetjes in saus. Huilen. Daarbij voelde ik me erg vervelend naar Menno. Maar thank god kon ik me wel op de zoete aardappelfrietjes storten, die súperlekker waren.

Menno

Woensdag wéér een moeilijke dag (zwaar leven). Het was supermooi weer dus dook ik met vrienden het terras op tegen 5-en. Rond een uur of 8 had iedereen goede trek en verschenen de schalen met bitterballen, kaasstengels en nacho’s die dropen van de kaas. Ik beet m’n knokkels eraf (oh oh, ook niet veganproof). Gelukkig ging we twee uurtjes later nog richting SNCKBR, waar de menukaart volstaat met gezonde, vegetarische en zelfs veganistische gerechten en at ik een waanzinnig goede courgetti pesto.

SNCKBR 1

IMG_8018

Een supportive lunch met Niels en Ianna van Pow-PR. Lief als ze zijn zochten zij een restaurant uit waar we een lekker vegan broodje konden eten, het werd Benji’s op de Wibautstraat. Een fijne, rustige spot voor koffie en lunch.

Benji's wibaut

Die avond probeerde ik met een vriendinnetje de Vegan Junk Food Bar uit. Heaven! Bitterballen die niet van echt zijn te onderscheiden en waanzinnige truffel-parmezaanfrietjes met, jawel, eivrije mayonaise. Zó lekker jongens. Ik ben een gelukkig mens.

En dat daar op rechts moesten ‘nuggets’ van zeewier zijn, maar dat vonden wij meer een soort kibbeling.

Vegan junk food bar

Ik maakte deze week trouwens ook een aantal vegan taartjes. Zie een kleine sneak peek hieronder. De eerste, een kokos limoencheesecake, staat al online. Mijn zus kwam op vrijdag langs en mocht alles alvast voorproeven.

We bestelden daarna ook Thais bij UberEATS wat 2,5 uur en vele telefoontjes later nog steeds niet bezorgd was. Gelukkig zit SNCKBR bij mij om de hoek, dus cancelden we onze bestelling en schoven hongerig bij SNCKBR aan tafel.

vegan taartjes

Die maandag na het weekend beging ik een mega flater. Ik mocht samen met een paar andere bloggers een koolzaadveld in de buurt van Groningen bekijken, samen met Becel. Zo konden we zien hoe koolzaadolie nu eigenlijk gemaakt wordt en in een heus veld vol koolzaadbloemetjes rondstruinen. Zo cool! Daarover binnenkort meer. Becel regelde speciaal voor mij een superlekkere vegan lunch, so far so good.

Vegan lunch

’s Avonds vertelde ik thuis aan Thomas dat er speciale koolzaadcrème honing gemaakt wordt door de bijtjes die rondvliegen op de koolzaadvelden waar ik was geweest en dat dit de meest fantastische honing is die ik ooit geproefd had. Waarop Thomas zegt: “maar dat mag jij toch helemaal niet eten?” – SHOCK! How did this happen? Ben ik zó opgegaan in het verhaal van de boer, de vegan koolzaadolie en de koolzaadcrèmehoning dat ik niet mee nadacht? Schijnbaar. Toch wel schrikken dat ik dat zo heb laten gebeuren, gelukkig is het de eerste keer tijdens mijn challenge.

Honing

Dat was mijn week weer! Vonden jullie het zo ook fijner lezer dan de eerste twee weken? Aankomende week heb ik twee bruiloften én ga ik naar Porto. Die laatste week zou nog wel eens het meest lastig kunnen worden. Op Instagram kun je alles dagelijks volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *