Ga naar de inhoud
Pindakaas rijstrepen
21 augustus 2017

Pindakaas rijstrepen

Denk jij dat alle nieuwe varianten op snacks en mueslirepen wel een keer gaan vervelen? Niet met deze pindakaas rijstrepen! Man wat lekker.

Pindakaas! Ik ben er gek op. Toen ik het boek


Pindakaas van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma


in handen kreeg zag ik alle kans om los te gaan met mijn favoriete broodbeleg.De eerste

try-out was

met deze pindakaas rijstrepen.

Je zou denken dat het maken van nieuwe variaties op snacks en mueslirepen wel een keer gaat vervelen. Not! En deze snacks zijn z eenvoudig te maken. Bovendien zul je de meeste ingredinten makkelijk in huis hebben of even snel halen. Het kost max, 10 minuutjes om ze te maken en ze zijn het meer dan waard. Beloofd!

Wij zijn fan van deze pindakaas rijstrepen. Wel deden we er iets meer cranberry’s in n voegden we wat zoutflakes toe, dat haalt de smaak echt omhoog.

Pindakaas rijstrepen

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Pindakaas rijstrepen
Recept

Pindakaas rijstrepen

Denk jij dat alle nieuwe varianten op snacks en mueslirepen wel een keer gaan vervelen? Niet met deze pindakaas rijstrepen! Man wat lekker.

Tijd
10 minuten
Porties
12
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram honing
  • 40 gram rijstwafels
  • 60 gram cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • tl grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 135 graden en vet een (siliconen) muffinbakvorm in.
  2. Doe de pindakaas en de honing in een kleine pan en verhit zodat de pindakaas vloeibaar wordt. Meng goed.
  3. Verkruimel de rijstwafels en doe ze samen met de cranberry’s, pittenen zoutflakes in een kom en hussel door elkaar.
  4. Giethet pindakaas-honingmengselhier overheen en roer goed door.
  5. Vol elke muffinvorm met een schep van het mengsel en druk stevig aan. Bak tot de bovenkant krokant is. Het boek gaf 10 minuten aan, maar wij bakten ze 20 minuten. Let op dat ze niet verbranden!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Pindakaas rijstrepen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer