Tijdens onze baktweedaagse stonden ‘gezonde snickers’ hoog op ons lijstje. Het begon als een gezonde snickers met notenvulling en caramel van dadels. Het resultaat was een dadel-noten fudge, die met een zoute flake topping klein beetje extra kick krijgt.
De fudge werd door de kids op nummer 1 gewaardeerd en was zo op.
Enig minpuntje is dat de vulling een beetje zacht/sticky blijft en je de fudge dus goed in de koelkast moet bewaren.
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ongeveer 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Maak eerst de bodem. Week de dadels 5 – 10 minuutjes in heet water en giet daarna goed af. Hak de noten grof met het zout en doe in een kom. Pureer de dadels met de kokosolie en voeg de gehakte nootjes hier aan toe. Smeer het mengsel uit over de bodem van de schaal/vorm. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten
Karamel. Week de dadels 5 – 10 minuten in heet water en giet af. Pureer de dadels fijn en meng het kaneel + 1 á 2 eetlepels water er doorheen tot je een mooie karamelspread overhoudt. Smeer deze op de bodem die al een beetje is opgesteven in de koelkast en zet hierna weer terug in de koeling.
Topping. Giet de melk in een steelpannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis. Als de melk heet is (maar nog niet kookt), haal je haar van het vuur en voeg je chocolade al roerende in kleine stukjes toe tot het volledig is opgenomen. Je chocolade topping is nu klaar en kan op je karamel gegoten worden. Zet het geheel dan weer terug in de koelkast om op te stijven. Strooi na een uur wat zoutflakes over de fudge voor een lekker zoet-zoutige combinatie (en het ‘snickers’ gevoel is terug!).
Als het voldoende is opgesteven snijd je de dadel-notenfudge in het gewenste aantal stukken.
Enjoy zoetjes! Bewaar de dadel-notenfudge in de koelkast. Blijft zeker 5 dagen goed, maar zo lang zul je er niet vanaf kunnen blijven. We zien jouw versie graag terug via Facebook, Instagram of Snapchat!
Bakmodus
Dadel-notenfudge
12
Ingrediënten
Bodem
100 gram amandelen
100 gram walnoten
200 gram dadels
1 eetlepel kokosolie
Flinke snuf zout
Karamel
200 gram dadels
1 theelepel kaneel
Topping
150 gram pure (vegan) chocolade
50 milliliter (amandel)melk
Grove zoutvlokken
Bereiding
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ongeveer 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Maak eerst de bodem. Week de dadels 5 – 10 minuutjes in heet water en giet daarna goed af. Hak de noten grof met het zout en doe in een kom. Pureer de dadels met de kokosolie en voeg de gehakte nootjes hier aan toe. Smeer het mengsel uit over de bodem van de schaal/vorm. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten
Karamel. Week de dadels 5 – 10 minuten in heet water en giet af. Pureer de dadels fijn en meng het kaneel + 1 á 2 eetlepels water er doorheen tot je een mooie karamelspread overhoudt. Smeer deze op de bodem die al een beetje is opgesteven in de koelkast en zet hierna weer terug in de koeling.
Topping. Giet de melk in een steelpannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis. Als de melk heet is (maar nog niet kookt), haal je haar van het vuur en voeg je chocolade al roerende in kleine stukjes toe tot het volledig is opgenomen. Je chocolade topping is nu klaar en kan op je karamel gegoten worden. Zet het geheel dan weer terug in de koelkast om op te stijven. Strooi na een uur wat zoutflakes over de fudge voor een lekker zoet-zoutige combinatie (en het ‘snickers’ gevoel is terug!).
Als het voldoende is opgesteven snijd je de dadel-notenfudge in het gewenste aantal stukken.
Enjoy zoetjes! Bewaar de dadel-notenfudge in de koelkast. Blijft zeker 5 dagen goed, maar zo lang zul je er niet vanaf kunnen blijven. We zien jouw versie graag terug via Facebook, Instagram of Snapchat!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Echt heerlijk! Alleen was mijn chocolade niet echt opgesteven. Omdat ik hem toch te hoog verwarmd heb? Daardoor niet zo praktisch om mee te nemen maar deed niets af aan de overheerlijke smaak.
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ongeveer 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Maak eerst de bodem. Week de dadels 5 – 10 minuutjes in heet water en giet daarna goed af. Hak de noten grof met het zout en doe in een kom. Pureer de dadels met de kokosolie en voeg de gehakte nootjes hier aan toe. Smeer het mengsel uit over de bodem van de schaal/vorm. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten
Karamel. Week de dadels 5 – 10 minuten in heet water en giet af. Pureer de dadels fijn en meng het kaneel + 1 á 2 eetlepels water er doorheen tot je een mooie karamelspread overhoudt. Smeer deze op de bodem die al een beetje is opgesteven in de koelkast en zet hierna weer terug in de koeling.
Topping. Giet de melk in een steelpannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis. Als de melk heet is (maar nog niet kookt), haal je haar van het vuur en voeg je chocolade al roerende in kleine stukjes toe tot het volledig is opgenomen. Je chocolade topping is nu klaar en kan op je karamel gegoten worden. Zet het geheel dan weer terug in de koelkast om op te stijven. Strooi na een uur wat zoutflakes over de fudge voor een lekker zoet-zoutige combinatie (en het ‘snickers’ gevoel is terug!).
Als het voldoende is opgesteven snijd je de dadel-notenfudge in het gewenste aantal stukken.
Enjoy zoetjes! Bewaar de dadel-notenfudge in de koelkast. Blijft zeker 5 dagen goed, maar zo lang zul je er niet vanaf kunnen blijven. We zien jouw versie graag terug via Facebook, Instagram of Snapchat!
Echt heerlijk! Alleen was mijn chocolade niet echt opgesteven. Omdat ik hem toch te hoog verwarmd heb? Daardoor niet zo praktisch om mee te nemen maar deed niets af aan de overheerlijke smaak.
Dat neemt dan zeker niet zo handig mee, voor de zekerheid kun je de volgende keer iets minder (amandel)melk toevoegen aan de topping!