Een variatie op het ‘kickstart’ ontbijt van Rens Kroes schotelde ik Mariette voor op dag 1. Mijn favoriete ontbijtje, waar ik nog niet alle kids enthousiast voor krijg. Gelukkig waren 2 van 4 enthousiast! Superlekker en heel goed mee te variëren.
Je zet alle ingrediënten de avond ervoor in de week en blendert het ’s ochtends af. De kickstart is twee dagen in de koelkast te bewaren. Dit recept is genoeg voor twee ontbijtjes.
Recept
Powerontbijt van Rens
Een variatie op het ‘kickstart’ ontbijt van Rens Kroes schotelde ik Mariette voor op dag 1. Mijn favoriete ontbijtje, waar ik nog niet alle kids enthousiast voor krijg. Gelukkig waren 2 van 4 enthousiast! Superlekker en heel goed mee te variëren.
Tijd
15 minuten
Porties
2
Niveau
1 ster
Ingrediënten
150 gram havervlokken
100 gram cashewnoten, rauw
6 flinke dadels
2 eetlepels kokos
Topping: kaneel of fruit
Bereiding
Week de havervlokken, dadels en cashewnoten de avond van tevoren in een bakje met water.
Volgende ochtend: giet het water af en mix het samen met de kokos in de blender tot een pap. Eventueel kun je ook wat minder water afgieten, zodat het papje iets minder stevig wordt.
Bestrooi met wat kaneel en eventueel ook vers fruit, zoals blauwe bessen.
Variaties: voeg gedroogde abrikozen, vijgen of rozijntjes toe als topping.
Enjoy your breakkie zoetjes! Ik vond dit ontbijtje bij mijn zus echt fantastisch lekker, kickstart your morning 🙂 waarmee ontbijt jij het liefst? Tag Zoetrecepten via Facebook of Insta, of deel jouw ontbijt snap met mij (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Bakmodus
Powerontbijt van Rens
15 minuten
2
Ingrediënten
150 gram havervlokken
100 gram cashewnoten, rauw
6 flinke dadels
2 eetlepels kokos
Topping: kaneel of fruit
Bereiding
Week de havervlokken, dadels en cashewnoten de avond van tevoren in een bakje met water.
Volgende ochtend: giet het water af en mix het samen met de kokos in de blender tot een pap. Eventueel kun je ook wat minder water afgieten, zodat het papje iets minder stevig wordt.
Bestrooi met wat kaneel en eventueel ook vers fruit, zoals blauwe bessen.
Variaties: voeg gedroogde abrikozen, vijgen of rozijntjes toe als topping.
Enjoy your breakkie zoetjes! Ik vond dit ontbijtje bij mijn zus echt fantastisch lekker, kickstart your morning 🙂 waarmee ontbijt jij het liefst? Tag Zoetrecepten via Facebook of Insta, of deel jouw ontbijt snap met mij (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
4 reacties
Hi Mariette!
Dit receptje klinkt heel goed, ik houd alleen absolúút niet van cashewnoten… 🙂 Proef je ze er erg in terug? Welke noten kan ik evt anders gebruiken?
Hi! Wij vinden dat je de cashewnoten echt niet terugproeft, zeker omdat je rauwe cashewnoten gebruikt. Voor de zekerheid zou je amandelen kunnen proberen. Ik denk dat je dan hetzelfde effect krijgt 🙂
Week de havervlokken, dadels en cashewnoten de avond van tevoren in een bakje met water.
Volgende ochtend: giet het water af en mix het samen met de kokos in de blender tot een pap. Eventueel kun je ook wat minder water afgieten, zodat het papje iets minder stevig wordt.
Bestrooi met wat kaneel en eventueel ook vers fruit, zoals blauwe bessen.
Variaties: voeg gedroogde abrikozen, vijgen of rozijntjes toe als topping.
Enjoy your breakkie zoetjes! Ik vond dit ontbijtje bij mijn zus echt fantastisch lekker, kickstart your morning 🙂 waarmee ontbijt jij het liefst? Tag Zoetrecepten via Facebook of Insta, of deel jouw ontbijt snap met mij (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Hi Mariette!
Dit receptje klinkt heel goed, ik houd alleen absolúút niet van cashewnoten… 🙂 Proef je ze er erg in terug? Welke noten kan ik evt anders gebruiken?
Hi! Wij vinden dat je de cashewnoten echt niet terugproeft, zeker omdat je rauwe cashewnoten gebruikt. Voor de zekerheid zou je amandelen kunnen proberen. Ik denk dat je dan hetzelfde effect krijgt 🙂
Rens heeft zulke leuke recepten 🙂
Ja he, ik vind ze ook heel fijn!