Ik maakte al eerder een gezondere versie van de geliefde carrot cake. Nu ook tijd voor een raw, no-bake carrot cake. Dankzij de wortel, geroosterde pecannootjes en speculaaskruiden krijg je een echte carrot cake feeling, maar dan zonder ladingen suiker en boter.
Deze lekkertjes draai je supersnel in elkaar en je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig. Superchill om in het weekend een voorraadje van aan te leggen, zodat je de hele week een fijne snack hebt. Nothing to stop you!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Ik maakte al eerder een gezondere versie van de geliefde carrot cake. Nu ook tijd voor een raw, no-bake carrot cake. Dankzij de wortel, geroosterde pecannootjes en speculaaskruiden krijg je een echte carrot cake feeling, maar dan zonder ladingen suiker en boter.
Tijd
15 minuten
Porties
10
Niveau
1 ster
Ingrediënten
100 gram verse dadels
100 gram geraspte wortel
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel speculaaskruiden
75 gram amandelmeel
100 gram pecannoten
Bereiding
Zet alvast een bakvorm van 10x15cm klaar, bekleed met bakpapier.
Rasp de wortel (of als je geraspte wortel hebt gekocht: snijd deze fijn) en pers het overtollige vocht eruit. Zet even opzij.
Rooster de pecannoten eventueel een paar minuten in de oven op 200 graden voor extra smaak, dit is geen must. Hak ze in grove stukjes en zet ook opzij.
Week de verse dadels 5 minuten in heet water en giet hierna goed af. Pureer de dadels samen met de gesmolten kokosolie tot een fijne massa.
Meng de speculaaskruiden, fijn geraspte wortel, het amandelmeel, een snufje zout en de stukjes pecannoten door het dadelmengsel heen en druk het in de bakvorm.
READY! Je kunt al aanvallen, maar het is nog lekkerder als je ze even laat opstijven in de koelkast. Jezelf ECHT verwennen? Meng dan deze vanille cashewpasta met een beetje limoensap en ahornsiroop. Smeer dit als topping op je no-bake carrot cake. Yum!
ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor no-bake carrot cake gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Elke week deel ik het mooiste kiekje op Insta. LIKE! X Mariette
Bakmodus
No-bake carrot cake
15 minuten
10
Ingrediënten
100 gram verse dadels
100 gram geraspte wortel
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel speculaaskruiden
75 gram amandelmeel
100 gram pecannoten
Bereiding
Zet alvast een bakvorm van 10x15cm klaar, bekleed met bakpapier.
Rasp de wortel (of als je geraspte wortel hebt gekocht: snijd deze fijn) en pers het overtollige vocht eruit. Zet even opzij.
Rooster de pecannoten eventueel een paar minuten in de oven op 200 graden voor extra smaak, dit is geen must. Hak ze in grove stukjes en zet ook opzij.
Week de verse dadels 5 minuten in heet water en giet hierna goed af. Pureer de dadels samen met de gesmolten kokosolie tot een fijne massa.
Meng de speculaaskruiden, fijn geraspte wortel, het amandelmeel, een snufje zout en de stukjes pecannoten door het dadelmengsel heen en druk het in de bakvorm.
READY! Je kunt al aanvallen, maar het is nog lekkerder als je ze even laat opstijven in de koelkast. Jezelf ECHT verwennen? Meng dan deze vanille cashewpasta met een beetje limoensap en ahornsiroop. Smeer dit als topping op je no-bake carrot cake. Yum!
ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor no-bake carrot cake gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Elke week deel ik het mooiste kiekje op Insta. LIKE! X Mariette
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
4 reacties
Kan je ook iets anders gebruiken voor kokosolie en amandelmeel?
De kokosolie kan je eventueel ook weglaten (is voor het opstijven) of voor roomboter vervangen. In plaats van amandelmeel kun je ook havermout fijnmalen en erdoor mengen bijvoorbeeld! Of mengen met kokos, je kunt lekker variëren.
Zet alvast een bakvorm van 10x15cm klaar, bekleed met bakpapier.
Rasp de wortel (of als je geraspte wortel hebt gekocht: snijd deze fijn) en pers het overtollige vocht eruit. Zet even opzij.
Rooster de pecannoten eventueel een paar minuten in de oven op 200 graden voor extra smaak, dit is geen must. Hak ze in grove stukjes en zet ook opzij.
Week de verse dadels 5 minuten in heet water en giet hierna goed af. Pureer de dadels samen met de gesmolten kokosolie tot een fijne massa.
Meng de speculaaskruiden, fijn geraspte wortel, het amandelmeel, een snufje zout en de stukjes pecannoten door het dadelmengsel heen en druk het in de bakvorm.
READY! Je kunt al aanvallen, maar het is nog lekkerder als je ze even laat opstijven in de koelkast. Jezelf ECHT verwennen? Meng dan deze vanille cashewpasta met een beetje limoensap en ahornsiroop. Smeer dit als topping op je no-bake carrot cake. Yum!
ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor no-bake carrot cake gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Elke week deel ik het mooiste kiekje op Insta. LIKE! X Mariette
Kan je ook iets anders gebruiken voor kokosolie en amandelmeel?
De kokosolie kan je eventueel ook weglaten (is voor het opstijven) of voor roomboter vervangen. In plaats van amandelmeel kun je ook havermout fijnmalen en erdoor mengen bijvoorbeeld! Of mengen met kokos, je kunt lekker variëren.
Lekker deze!
Thanks Linde!