Ik ben een enorme snacker. ’s Avonds, ’s ochtend en ’s middags, ik moet altijd wat te snaaien hebben. Extra blij word ik daarom van zulke easy noten chocolaatjes die je heel snel in elkaar draait. Chocolade en nootjes zijn een gouden combi, dus daar kan het niet mis gaan.
Om er nog een beetje een gezonde snack van te maken, gebruikte ik extra pure chocolade en ongebrande noten. Als crunchy extra’tje voegde ik ook cacao nibs toe, maar dat is geen must. Lekker zelf spelen met jouw favo toppings dus!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Ik ben een enorme snacker. ’s Avonds, ’s ochtend en ’s middags, ik moet altijd wat te snaaien hebben. Extra blij word ik daarom van zulke easy noten chocolaatjes die je heel snel in elkaar draait. Chocolade en nootjes zijn een gouden combi, dus daar kan het niet mis gaan.
Tijd
10 minuten
Porties
25
Niveau
1 ster
Ingrediënten
150 gram pure (vegan) chocolade
Theelepel kokosolie
Handje nootjes
Gedroogd fruit
Kokos, cacaonibs
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie met de kokosolie. Leg ondertussen een velletje bakpapier klaar op je aanrechtblad en zet daar omheen alle toppings die je wilt gebruiken.
Als de chocolade volledig gesmolten is neem je een lepel en giet je plakjes ter grootte van een 2-euro-munt of van net een slag groter op je bakpapiertje. Je kunt zeker 25 van zulke plakjes uit deze hoeveelheid chocolade halen, maar dat hangt een beetje af van de grootte.
Versier de plakjes chocolade nu met de toppings. Denk aan de combinatie van zacht, zoet en crunchy, door gedroogd fruit, met nootjes en een extra topping (kokos/cacaonibs) te combineren. Stiekem is het ook lekker om sommige chocolaatjes bijvoorbeeld alleen met rozijntjes te versieren. Maak er een feestje van 😉
Laat de chocolaatjes een aantal uur goed uitharden en leg ze eventueel in de koelkast om dat proces te versnellen.
ENJOY ZOETJES!
Vond jij dit een fijn recept? Let me know via Facebook, Instagram of Snapchat, of laat wat achter in de comments 🙂 I like!
En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!
Bakmodus
Easy noten chocolaatjes
10 minuten
25
Ingrediënten
150 gram pure (vegan) chocolade
Theelepel kokosolie
Handje nootjes
Gedroogd fruit
Kokos, cacaonibs
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie met de kokosolie. Leg ondertussen een velletje bakpapier klaar op je aanrechtblad en zet daar omheen alle toppings die je wilt gebruiken.
Als de chocolade volledig gesmolten is neem je een lepel en giet je plakjes ter grootte van een 2-euro-munt of van net een slag groter op je bakpapiertje. Je kunt zeker 25 van zulke plakjes uit deze hoeveelheid chocolade halen, maar dat hangt een beetje af van de grootte.
Versier de plakjes chocolade nu met de toppings. Denk aan de combinatie van zacht, zoet en crunchy, door gedroogd fruit, met nootjes en een extra topping (kokos/cacaonibs) te combineren. Stiekem is het ook lekker om sommige chocolaatjes bijvoorbeeld alleen met rozijntjes te versieren. Maak er een feestje van 😉
Laat de chocolaatjes een aantal uur goed uitharden en leg ze eventueel in de koelkast om dat proces te versnellen.
ENJOY ZOETJES!
Vond jij dit een fijn recept? Let me know via Facebook, Instagram of Snapchat, of laat wat achter in de comments 🙂 I like!
En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
4 reacties
Ohh, wat ziet dat er lekker uit! Als ik chocolade afheb dan ga ik deze maken. 🙂
Smelt de chocolade au bain-marie met de kokosolie. Leg ondertussen een velletje bakpapier klaar op je aanrechtblad en zet daar omheen alle toppings die je wilt gebruiken.
Als de chocolade volledig gesmolten is neem je een lepel en giet je plakjes ter grootte van een 2-euro-munt of van net een slag groter op je bakpapiertje. Je kunt zeker 25 van zulke plakjes uit deze hoeveelheid chocolade halen, maar dat hangt een beetje af van de grootte.
Versier de plakjes chocolade nu met de toppings. Denk aan de combinatie van zacht, zoet en crunchy, door gedroogd fruit, met nootjes en een extra topping (kokos/cacaonibs) te combineren. Stiekem is het ook lekker om sommige chocolaatjes bijvoorbeeld alleen met rozijntjes te versieren. Maak er een feestje van 😉
Laat de chocolaatjes een aantal uur goed uitharden en leg ze eventueel in de koelkast om dat proces te versnellen.
ENJOY ZOETJES!
Vond jij dit een fijn recept? Let me know via Facebook, Instagram of Snapchat, of laat wat achter in de comments 🙂 I like!
En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!
Ohh, wat ziet dat er lekker uit! Als ik chocolade afheb dan ga ik deze maken. 🙂
Ja he? En zo simpel! Geniet ervan 😀
Oh, ik krijg hierdoor zo’n zin in chocolade! Heerlijke die chocolade en noten combo 😀
Yeeh, precies de bedoeling! 😀