Ga naar de inhoud
Vegan taart met zomerfruit
Gezonde bakrecepten 26 juni 2013

Vegan taart met zomerfruit

Vegan taart met zomerfruit

Ik let steeds meer op wat ik eet en probeer alles met zo puur mogelijke ingrediënten te maken. Gezond eten wordt extra leuk wanneer je ontdekt hoe je creatief kunt zijn met voedsel en wat je er allemaal mee kunt. Deze vegan taart met zomerfruit bijvoorbeeld, is gemaakt zonder eieren, suiker of boter. Niet alleen superhealthy dus, maar ook lactosevrij, glutenvrij én vegan.

Dit recept heb ik gevonden op de inspirerende blog van Vegadutchie. Een Nederlandse blogster die voornamelijk veganistische recepten maakt. Mega de moeite waard om haar blog eens te checken en één van haar gezonde recepten uit te proberen.

Vegan taart met zomerfruit

recept
Vegan taart met zomerfruit

Ik let steeds meer op wat ik eet en probeer alles met zo puur mogelijke ingrediënten te maken. Gezond eten…

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram dadels (zonder pit)
  • 100 gram boekweitgrutten
  • 100 gram amandelen
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • een snufje zeezout
  • 1 eetlepel agavesiroop

Vulling

  • 150 gram geweekte cashewnoten
  • 5 eetlepels kokosolie, au bain marie gesmolten
  • 5 eetlepels agavesiroop
  • het sap van 1 limoen
  • 1 theelepel vanille aroma
  • een snufje zout
  • 1 kleine rijpe mango
  • 7 eetlepels bosvruchten (of ander fruit)

Extra

  • vruchten voor de versiering
  • bakvorm 20cm
  • blender/keukenmachine

Bereiding

  1. Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm en vet verder in met kokosolie.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een blender of keukenmachine. Wanneer het mengsel nog niet plakkerig genoeg is, kun je een beetje agavesiroop toevoegen.
  3. Doe het mengsel voor de bodem in de bakvorm en druk het goed aan. Was vervolgens de blender of keukenmachine af.
  4. Mix vervolgens de cashewnoten, kokosolie, agavesiroop, vanille aroma, snufje zout en limoen tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel over twee bakjes.
  5.  Mix de helft van de vulling vervolgens met de mango en verdeel dit mengsel over de bodem. Wanneer je de lagen gescheiden wil houden kun je de bakvorm nu het beste een uurtje in de koelkast zetten.
  6. Maak de blender weer schoon en mix nu de bosvruchten met de andere helft van de vulling. Verdeel dit ook over de bakvorm.
  7. Zet de taart nu voor een aantal uur (het liefst de hele nacht) in de koelkast, zodat de lagen op kunnen stijven. Versier de taart voordat je hem serveert met wat vruchten naar keuze
  8. Geniet van je gezonde taartje!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan taart met zomerfruit" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

52 berichten over “Vegan taart met zomerfruit

  1. hoi

    ik kan niet zien waar de laatste roze laagje vanuit bestaat.

    kun je dat vertellen misschien?

    groetjes

    fatima

  2. Hoi Mariette!,
    Dat er maar zo weinig mensen op dit recept gereageerd hebben, verbaasd mij! Ik vind het super, wat geweldig bedacht!
    Door van mijn buikklachten af te komen ben ik uiteraard aan het zoeken naar passende recepten, zonder suiker, gluten, gist… niet makkelijk maar dit is geweldig en super lekker ik ben gek op zoet zuur gebak!
    I.p.v gewelde cashew noten te gebruiken had ik nog een potje cashew (kaas) staan, en i.p.v. de mango die ik niet in huis had, heb ik een perzik gebruikt, hier zit ook weer minder suiker in dan mango wat dan ook weer beter is…
    Ben er heel blij mee, voelt als een cadeautje in de plaats van al dat lekkere gebak wat je moet missen op verjaardagen DankjeWel!!

  3. Hi,

    Deze taart ziet er heerlijk uit. Ik wil hem vanavond maken om morgen op m’n werk te trakteren. Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

    Groetjes Immie

  4. Hoi Mariette,

    Ik ben inmiddels gewend aan de gezondere taarten en koekjes. Maar is deze taart ook geschikt om mensen voor te zetten die dit niet gewend zijn?

  5. hoi
    Ik heb een vraagje wat betreft de boekweitgrutten
    Hoe bereid ik die voor
    Taart ziet er trouwens verrukkelijk uit
    BVD
    Mvg
    Rima Kurt

  6. Ha Mariette,
    Dat van de boekweitgrutten is mij nog niet zo duidelijk omdat die hard zijn en een minuut of 10 moeten koken om ze een beetje gaar te krijgen.
    Bedoel je misschien boekweitmeel? Dat gebruik ik meestal als vervanger voor meel.
    Groetjes,
    Lucja

    1. Die vraag van de grutten had ik ook.. ik heb het er toch zonder voorkoken door gedaan en het ging prima. Geeft de bodem een krokante bite, het is dan prima te eten. Taart staat nu koud te worden in de kk, serveer het morgen voor het kinderfeest van mijn zoon, ben benieuwd!

  7. Ik hrb hem gemaakt en hij is heerlijk.
    Hoelang kan ik de taart bewaren in de koelkast?
    Kan ik de taart ook invriezen?

    Alvast bedankt

  8. De taart ziet er heerlijk uit. Ik zou echter liever geen kokosolie gebruiken (daar is nogal wat over te doen), door welke olie kan ik de kokosolie het beste vervangen zonder dat het de smaak aantast? Dank je!

  9. Ik heb ‘m nu voor de 2e keer gemaakt. De taart is leuk om te maken en hij smaakt heerlijk! Bedankt voor dit recept.

  10. Hoi, ik ga deze (volgens mij) heerlijke taart zo maken voor mijn man zijn verjaardag maar zie dat ik verkeerd heb gelezen wat betreft de vanille aroma…heb per ongeluk vanille stokje meegenomen…kan ik daar ook iets mee? Aan gezien ik niet meer naar de winkel kan…;-)

    1. Ja hoor, je kunt de vanilleboon leegschrapen en dit door het mengsel doen (de boon zelf gooi je weg). Ik zou misschien de helft gebruiken omdat het een meer intense smaak heeft.

  11. Dit lijkt mij hartstikke lekker maar helaas mocht ik het vandaag niet Maaken van mijn moeder 😕
    Ps hoe komt u aan dit resept heeft u dit zelf bedacht ?

  12. Net deze taart met m’n moeder gemaakt! Het was heerlijk alleen de de bovenste laag was bij ons niet heel hoog.. Wat moeten we doen om de volgende keer te zorgen dat de laag hoger wordt?

  13. Heerlijke taart! Hoe krijg je de taart wat steviger? Vooral de bovenste laag was wat slapjes maar wel heerlijk we hebben misschien iets teveel bosbessen gebruikt misschien is dat de oorzaak?

  14. Wat een mooie taart. Ik heb vandaag vrij en wil hem vandaag eigenlijk maken maar hij is voor vrijdagavond…. misschien toch beter de taart morgen maken?

  15. Hallo
    Zou dit taartje maken voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon.
    Mijn schoonzus is lactose en glutenintolerant.
    Ze probeert ook boekwijtgrute/havermoutgruten te mijden.
    kan ik deze door iets anders vervangen?

    Groetjes,
    ann

  16. Hallo, wil dezel taart morgen maken, maar voor hoeveel personen is deze verrukkelijk uitziende taart?en kan havermout ipv boekweitgrutten gebruikt worden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *