PIZZA OLIEBOL

Zoetrecepten

Jawel jongens! Na de quichizza volgt nu ook de pizza oliebol. Een daadwerkelijk goddelijke verwezenlijking van de heerlijke smaak van pizza in de beste oudjaarsversnapering.

Drie jaar geleden deelde ik met jullie mijn recept voor een quichizza. Een quiche die smaakt naar pizza, maar dan een slag gezonder en in quiche-vorm. Deze pizza oliebol is niet bepaald gezond te noemen, maar met dezelfde smaken (chorizo, gegrilde paprika, rode ui) krijg je die echte pizza feeling. En man wat zijn ze lekker! En nog een voordeel: je hoeft met je brakke harses geen katervoedsel te bestellen op 1 januari. U neemt gewoon nog een pizza oliebolletje. Even opwarmen met wat Parmezaanse kaas erover. Smul-len.

HARTIGE OLIEBOLLEN
Vorig jaar had ik samen met vriendin Eli’s deli de smaak te pakken en bakten we VIER verschillende soorten hartige oliebollen. Omdat het er zoveel waren kon ik het qua content simpelweg niet kwijt, dus bewaarde ik de pizza variant voor nu. Cadeautje. Deze pizza oliebol en de amazing quiche lorraine oliebol waren mijn favoriet. Spontaan kwijlen achter mijn laptop. Omdat ik begin dit jaar vegetarir werd, vind je in alle recepten hoe je de bollen net zo lekker vegetarisch bereid. De andere twee van de vier waren trouwens van zichzelf al vega: de hartige geitenkaas oliebol en de lactosevrije Italiaanse oliebol met olijven en pijnboompitten. Voor welke ga jij?!

Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete zoete oliebol vullingen!

De pizza oliebol

Zoetrecepten

PIZZA OLIEBOL

Door | 120 minuten + baktijd | 18 personen

Dit heb je nodig

Recept oliebollen (goed voor 25 mini’s)
VULLING

  • 150 gram chorizo*
  • 150 gram gegrilde paprika
  • 2 rode uien
  • Eventueel: Parmezaanse kaas

*Ekoplaza verkoopt een vegetarische chorizo!

En zo doe je het

  1. Anderhalf uur van tevoren: maak het beslag volgens dit recept (of via een pak).
  2. Snijd ondertussen de uitjes fijn en fruit deze met wat olie aan in een verhitte pan tot ze glazig zijn. Snijd ook de chorizo in blokjes en de gegrilde paprika in dunne reepjes.
  3. Neem een grote pan, frituurpan of wok en verhit de olie tot 180 graden Celsius.
  4. Meng de volling door het beslag en klop het beslag 15 keer stevig door met een spatel, bakkers noemen dit het doorslaan van het beslag. Dit helpt bij het voorkomen van luchtbellen in een oliebol en maakt de structuur zachter.
  5. Schep met twee lepels of een ijsschep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot. Bak maximaal 4 – 5 oliebolletjes per keer, anders koelt de olie te snel af. Bak elke kant goudbruin. Oliebollen draaien vanzelf als een kant gaar is, soms hebben ze wel een stootje van een spatel nodig.
  6. Serveer direct of eventueel: zet de afgebakken oliebollen kort in de oven onder de gril met een laagje Parmezaanse kaas erover.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "PIZZA OLIEBOL" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook