Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Quichizza (quiche met paprika en chorizo)

Zoetrecepten

Ik hou niet alleen van zoete taartjes bakken, maar ook heul erg van hartige taarten. Dit is er zo eentje waar ik spontaan weer trek van krijg terwijl ik naar de foto’s kijk.

Ik maakte deze quiche met chorizo en paprika voor een vriendinnetje en de smaak deed haar denken aan pizza. Yes, de naam quichizza is geboren! En man, wat smaakte die quichizza goéd. Het is gelukkig wel wat gezonder dan een pizza, want er zit een lekkere hoeveelheid groentes in. Perfect als weekendlunch of als avondmaaltijd in combinatie een flinke kop soep of salade.

Bij de ingrediënten vind je ook een optie om de quiche vegetarisch te maken. Easy peasy!

Quichizza

Quichizza

De combinatie van de quichizza ingrediënten past ook supergoed bij wat Mexicaanse bijgerechtjes zoals groentjes of wraps met salsa en guacemole. Een combi met jalapenos of koriander misstaat ook zeker niet. Hoe dan ook een heerlijke quichizza!

Zoetrecepten

Quichizza (quiche met paprika en chorizo)

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 6 plakjes hartige taartdeeg
    • 2 grote rode / gele paprika’s
    • 1 rode ui
    • 250 gram cherry tomaatjes
    • 125 gram chorizo*
    • 200 milliliter crème fraiche
    • 3 eieren
    • 100 gram geraspte grana pedano

    *Kun je gemakkelijk vervangen door vega chorizo van Ekoplaza of reepjes zongedroogde tomaten

    En zo doe je het

    1. Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
    2. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Neem een koekenpan en verwarm hier een beetje olie in. Bak de paprika en ui er een paar minuten in aan en zet dan opzij.
    3. Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden
    4. Snijd de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Leg hiervan 1/3e opzij. Snijd 2/3e van de overige plakjes nu nog tweemaal doormidden, zodat je kwartjes overhoudt.
    5. Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Voeg hier 2/3e van de cherry tomaatjes, de in kwartjes gesneden chorizo, de paprika, de ui en de helft van de grana pedano aan toe en meng door elkaar.
    6. Giet het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant met de overige plakjes chorizo en cherry tomaatjes. Strooi nu het restant grana pedaono er overheen en zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is.
    7. Serveer bij een soepje, met wat salade, of gewoon lekker zo! Heel lekker met wat koriander on top.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Quichizza (quiche met paprika en chorizo)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    10 antwoorden op “Quichizza (quiche met paprika en chorizo)

    1. Als je het als avond maaltijd eet, is de quiche dan echt voor 12 personen? Ik wil hem vanavond namelijk voor ons tweeen maken maar dan moet ik dus alles door 6 delen? Of heb ik dan te weinig als avondmaaltijd (klinkt namelijk heel weinig haha)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.