Omdat ik dit weekend pas Sinterklaas vier, stond ik gisteravond een speciale, maar eigenlijk ook hele simpele taart te bakken: een speculaasappeltaart met spijs! Dat is eens wat anders dan gevulde speculaas, maar ook zeker niet your regular apple pie. En óh zó lekker. Overduidelijk ben ik zoet geweest. Jij ook toch? Snel maken dus!
Ik had dit leuke recept voorbij zien komen op de fijne blog van Caroline en heb er mijn eigen speculaasappeldraai aan gegeven. Fijne Sinterklaas allemaal!
Waar is de abrikozenjam eigenlijk voor nodig ??
Hi Amber, zie stap 9 in het recept hiervoor.
Deze combinatie ga ik binnenkort is maken: appeltaart/gevuld speculaas maar dan samengevoegd 🙂
Zo lekker! Ik ga binnenkort een speculaas/spijs/cake uitproberen, mmm…
Na aankomst van de goede Sint deze Heerlijke frisse variatie op gevulde speculaas gegeten. Iedereen heeft gesmuld.
Ik Heb de helft van de in het recept aangeraden hoeveelheid spijs gebruikt om de taart minder zoet te maken.
na een dag was de smaak nog lekkerder….
Mmmm, ja de smaak van de speculaaskruiden wordt na een paar dagen alleen nog maar lekkerder!
In watvoor vorm is deze taart het beste te maken? Een 24 cm of toch kleiner?
Hi Babs, ik gebruikte een 24 cm bakvorm, dan wordt de taart wat lager. Dat is het enige verschil 🙂
Deze taart was een groot succes. Ik heb de helft van de spijshoeveelheid gebruikt en verder het recept aangehouden. Ga ik vaker maken.
Super om te horen! Afhankelijk van hoe erg je van spijs houdt kun je ook zeker met de helft toe. Mmm!
Hoi Amber,
Deze taart is werkelijk geweldig, mijn gasten hebben er van gesmuld en waren helemaal onder de indruk. ik heb zelf alleen altijd een probleempje bij het bakken van appeltaart, maar dat valt vast mij als ‘bakker’ alleen maar op, het sap van de appels maakt de taart altijd best wel vochtig, zodat hij bij het aansnijden soms niet helemaal stevig blijft en uit elkaar valt als je een stukje op een bordje legt. heb je misschien een tip hoe je de taart iet droger kan krijgen, maar dat hij wel lekker smeuïg blijft? Heb het al met havermout geprobeerd, maar is nog niet genoeg. Verder top recept, eerlijk gezegd bak ik hem de hele winter door, niet alleen in December.
Sorry, ik bedoel natuurlijk Mariette!!
Hi Tirza! Heb je dit probleem bij elke appeltaart die je bakt of specifiek bij deze appeltaart? Een goede oplossing is namelijk om een beetje(!) paneermeel op de bodem van de appeltaart te strooien, dit neemt het vocht van de appels op. Veel mensen hebben namelijk last van het overschot aan appelsap dat jij omschrijft 😉 Ik heb het alleen nog nooit geprobeerd bij deze specifieke speculaasappeltaart i.v.m. de spijs op de bodem.
Deze taart ziet er heerlijk uit! Is deze ook als mini taartjes in een cupcake bakvorm te maken? In deze tijd komt de visite voor mijn verjaardag verspreid over meerdere dagen en leek het makkelijker om gebakjes te maken dan een hele taart.
Dat moet zeker kunnen!