Sugar auntie strikes again! Met deze absoluut ver-ruk-kel-ijke kruidige appelroosjes karameltaart met walnoten waarmee je heel veel mensen blij maakt op een verjaardag.
Ja lieve mensen! Het is weer tijd voor een epic baking project van jullie eigen online suikertante. Maar vooral die van mijn nichtje Sofie, want de taart was ter ere van haar 13e (omg) verjaardag. Dat is vandaag alweer een jaar geleden, dus het leek me een mooi moment om deze koning van een taart eens online te zetten.
Ik baseerde het recept voor de cake op de sticky toffee tulband van Hanneke uit Heel Holland Bakt 2018, die de sticky toffee challenge won. Uiteindelijk werd mijn versie helemaal geen sticky toffee taart, maar had het meer weg van een kruidige carrot cake zonder wortels en met appels. Snap je het nog? Dit kwam niet doordat Hanneke’s recept niet klopte, maar doordat ik het eigenwijs heb aangepast. Er ging voor mijn gevoel een absurde hoeveelheid water door het cakebeslag en ik kon niet riskeren DE verjaardagstaart van m’n nichtje te verknallen. Dus skipte ik een groot deel van het water én een deel van de dadels (vindt Sofie niet lekker), die ik verving door appels. Een mega goeie combinatie en een compleet ander resultaat, maar oh zo lekker!
Wat kun je wel verwachten van deze kruidige appelroosjes karameltaart: een luchtige, licht kruidige zachte cake met stukjes walnoot, dadel en appel. En dan dat, drie lagen hoog en afgewisseld met botercrème en een topping van salted caramel. Jahám.
Wauw! Ziet er super uit!
Als ik deze taart in het klein wil maken, laten we zegggen voor maximaal 10 personen en dus ook maar 1 laag ofzo, kan ik dan alle ingrediënten gewoon halveren?
Ja hoor dat kan prima! Dan zou ik bijvoorbeeld een 15 cm bakvorm gebruiken als je toch de hoogte in wilt werken.