Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kraamhapje: koekjes met witte chocolade en muisjes

Zoetrecepten

Vandaag een gruwelijk makkelijke kraamtraktatie. Een variatie van koekjes gedipt in (witte) chocolade en natuurlijk in muisjes, met de nodige leuke variatie tips.

Echt mind dazzling is dit ‘recept’ niet (koekjes dippen in witte chocolade en muisjes mag bijna geen recept heten), maar het is wel superlekker en

erg makkelijk

. Vooral dat laatste is belangrijk, want als je net een kind hebt gebaard heb je geen zin om een uur in de keuken te moeten staan voor een kraamtraktatie.

In dit ‘recept’ laat ik je zien hoe je van white chocolate oreo’s, stroopwafeltjes en lange vingers makkelijk een leuke traktatie met muisjes kunt maken. Vooral de oreo’s en lange vingers vond ik qua smaak echte winnaars in combi met de muisjes. Als je kiest voor gewone oreo’s en deze in vegan, pure chocolade dipt, dan kun je de traktatie

lactosevrij en vegan

maken. Let wel op dat er in roze muisjes een dierlijke kleurstof wordt verwerkt.TRAKTATIE TIP.

Kies het favo koekje van je dochter(s) of zoon(s), bijvoorbeeld dino- of Dora-koekjes en besmeer deze deels met witte chocolade pasta en dip ze in de muisjes.

Als je white chocolate oreo’s gebruikt, heb je niet eens extra witte chocolade nodig. Met een gasbrandertje smolt ik de bovenste laag chocolade en daarna dipte ik ze in de muisjes. Tada!

Koekjes met witte chocolade en muisjes

Koekjes met witte chocolade en muisjes

Koekjes met witte chocolade en muisjes

Zoetrecepten

Kraamhapje: koekjes met witte chocolade en muisjes

Door | 10 minuten + opstijftijd

Dit heb je nodig

  • 1 pak koekjes
  • 100 gram witte chocolade
  • Muisjes

En zo doe je het

  1. Leg een ovenplaat of grote snijplank klaar met een bakpapiertje erop.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie .
  3. Doe dit in een klein bakje waar het koekje net in past. Zet ernaast eenzelfde bakje, maar dan gevuld met muisjes klaar.
  4. Dip het koekje voor de helft in de witte chocolade en vervolgens in de muisjes.
  5. Leg op de plaat en herhaal voor alle koekjes, zet in de koelkast om extra snel op te laten stijven.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kraamhapje: koekjes met witte chocolade en muisjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *