Ook deze sweet friday staat in het teken van kraamhappies! Deze arretjescake met muisjes is gruwelijk lekker en wederom oh so easy to make.
Arretjescake is een typisch Nederlands recept, maar ik had het nog nooit gemaakt. Dacht ik zelf dan, want volgens mijn moeder maakten we dit vroeger al-tijd. Eigenlijk is het een combinatie van enkel eieren, cacao, suiker, boter en koekjes. Het idee van rauwe eieren staat me alleen totaal niet aan, dus verving ik dit door wat chocolade en slagroom. Het is tenslotte bijna weekend.
En man man, wat is dit LEKKER! En verdraaid makkelijk om te maken, terwijl je er meteen veel stukjes uit haalt. Perfect als kraamhapje, voor babyshowers of als trakties!
Helaas zijn traditionele muisjes niet glutenvrij of vegan, maar als je een ander vrolijk roze of blauw strooisel in huis hebt dat dit kan vervangen, dan kun je de arretjescake verder op deze manier maken:
Glutenvrije arretjescake: gebruik glutenvrije koekjes, bijvoorbeeld de glutenvrije oaties van Verkade.
Lactosevrije en vegan arretjescake: vervang de boter door kokosolie, de slagroom door kokosmelk en gebruik bv. Digestive biscuits (die zijn vegan!).
Super leuk dat je een glutenvrije optie en vegan optie aangeeft, helaas zijn de muisjes (in ieder geval de roze) niet vegan, en beide kleuren niet glutenvrij… :’)
Maar recept ziet er dan wel weer verrukkelijk uit !
Ohnee dat meen je niet, wat suf! En weet jij toevallig of er alternatieven zijn voor de muisjes?