Negen van de tien keer zit het wel goed als er chocolade door het baksel gaat. Dat bleek ook toen Mariette jullie via Instagram vroeg wat er in ieder geval in een lekkere mueslireep moest zitten. Er was één ingrediënt dat iedereen noemde. Juist. Chocola!
Daarom als variatie op de mueslirepen ook nog een variant met een bovenlaag van chocolade.
Recept
Chocolade mueslirepen
Negen van de tien keer zit het wel goed als er chocolade door het baksel gaat. Dat bleek ook toen Mariette jullie via Instagram vroeg wat er in ieder geval in een lekkere mueslireep moest zitten. Er was één ingrediënt dat iedereen noemde. Juist. Chocola!
Tijd
30 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
200 gram havermout
300 gram noten
100 gram gedroogde cranberries / rozijnen
200 gram amandelboter
300 milliliter honing
Topping
150 gram chocolade
75 milliliter melk
Cacaonibs
Bereiding
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de noten (bijv. amandelen, hazelnoten, pistachenoten) grof. Meng dit met samen met de cranberries/rozijnen en de havermout.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en roer het havermoutmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast.
Topping. Giet de melk in een klein pannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis tot ze goed heet is. Haal dan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen. Je chocoladetopping is klaar. Verdeel mooi over de opgesteven muesliplak en strooi de cacaonibs erover. Stukjes noot, havermout of iets anders met een crunch kan ook. Zet weer in de koelkast om (sneller) op te stijven.
Chocoholicproof! Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel opgesteven is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram , Snapchat (zoetrecepten) of Facebook! Vinden we leuk!
Bakmodus
Chocolade mueslirepen
30 minuten
12
Ingrediënten
200 gram havermout
300 gram noten
100 gram gedroogde cranberries / rozijnen
200 gram amandelboter
300 milliliter honing
Topping
150 gram chocolade
75 milliliter melk
Cacaonibs
Bereiding
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de noten (bijv. amandelen, hazelnoten, pistachenoten) grof. Meng dit met samen met de cranberries/rozijnen en de havermout.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en roer het havermoutmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast.
Topping. Giet de melk in een klein pannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis tot ze goed heet is. Haal dan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen. Je chocoladetopping is klaar. Verdeel mooi over de opgesteven muesliplak en strooi de cacaonibs erover. Stukjes noot, havermout of iets anders met een crunch kan ook. Zet weer in de koelkast om (sneller) op te stijven.
Chocoholicproof! Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel opgesteven is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram , Snapchat (zoetrecepten) of Facebook! Vinden we leuk!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
6 reacties
Deze lijken me echt heerlijk! Mueslirepen zijn een handig tussendoortje als je onderweg bent, maar die uit de winkel zijn zo ongezond meestal! Deze zijn perfect!
Foutje inderdaad, bedankt! Het is nu aangepast 🙂 maar je kunt altijd een beetje mixen en matchen met ingrediënten naar smaak, bijv. een deel noten door gepofte rijst vervangen.
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de noten (bijv. amandelen, hazelnoten, pistachenoten) grof. Meng dit met samen met de cranberries/rozijnen en de havermout.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en roer het havermoutmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast.
Topping. Giet de melk in een klein pannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis tot ze goed heet is. Haal dan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen. Je chocoladetopping is klaar. Verdeel mooi over de opgesteven muesliplak en strooi de cacaonibs erover. Stukjes noot, havermout of iets anders met een crunch kan ook. Zet weer in de koelkast om (sneller) op te stijven.
Chocoholicproof! Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel opgesteven is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram , Snapchat (zoetrecepten) of Facebook! Vinden we leuk!
Deze lijken me echt heerlijk! Mueslirepen zijn een handig tussendoortje als je onderweg bent, maar die uit de winkel zijn zo ongezond meestal! Deze zijn perfect!
Thanks Nicole! Ze zijn echt zo yummy!
Ja, ik mis ook wat ingrediënten, abrikozen en hoeveel gepofte rijst, als ik het zo lees lijkt het me wel lekker,
Groetjes Carla
Foutje inderdaad, bedankt! Het is nu aangepast 🙂 maar je kunt altijd een beetje mixen en matchen met ingrediënten naar smaak, bijv. een deel noten door gepofte rijst vervangen.
Ziet er lekker uit! Ook zonder de chocolade 😉
Er ontbreken echter wel wat ingredienten bij de benodigdheden die wel in de instructies worden vermeld.
Oeh, daar is even iets mis gegaan. Thanks voor je reactie, ik heb het aangepast!