Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Speculaas kokosmakronen

Zoetrecepten

Dit zijn ze lekkerste kokosmakronen voor het najaar! Door de speculaaskruiden heerlijk winters en de witte chocolade maakt het af.

Ik ben sta-ha-pel-gek op kokos. Niet voor niets dat het eerste recept dat ik op Zoetrecepten plaatste ons familierecept voor kokosmakronen was. We vonden bijna elke week wel een reden om ze te maken. En afgelopen week kwam opeens deze variatie in me op, speculaas kokosmakronen. Ik probeerde het ’s avonds meteen uit en.. een voltreffer! Echt onwijs lekker.

Door de speculaassmaak moest ik meteen denken aan die akelig lekkere kaneelsterren met een laagje witte chocolade, dus heb ik de volgende dag rapido nog wat witte chocolade gehaald voor de topping (oké oké het was Thomas). Geen must, want zonder zijn ze ook heel lekker. Maar voor de echte zoetekauw maakt de witte chocolade deze speculaas kokosmakronen echt af.

Speculaas kokosmakronen

MEER KOKOSKOEKJES INSPIRATIE

Zoetrecepten

Speculaas kokosmakronen

Door | 20 minuten + baktijd | 9 personen

Dit heb je nodig

    • 3 eiwitten
    • 125 gram suiker
    • 150 gram geraspte kokos
    • 25 gram amandelmeel
    • 1 tl speculaaskruiden + 1 tl kaneel
    • 75 gram witte chocolade*

    *Als je de witte chocolade weglaat zijn de makronen nog steeds erg lekker én lactosevrij.

    En zo doe je het

    1. Zet een ovenplaat klaar, belegd met bakpapier. Warm de oven voor op 170 graden.
    2. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand.
    3. Voeg de suiker aan het opgeklopte eiwit toe en daarna ook de speculaaskruiden en het kaneel. Mix het kort op de laagste stand tot het goed gemengd is.
    4. Schep de geraspte kokos met een spatel in kleine hoeveelheden door het beslag heen. Doe daarna hetzelfde met het amandelmeel tot het beslag goed gemengd is.
    5. Gebruik een ijssschep of twee eetlepels om mooie bollen op de bakplaat te vormen. 
    6. Bak de speculaas kokosmakronen in een ruime 20 minuten lichtbruin, op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders heb je kans dat ze breken.
    7. Hak de witte chocolade fijn en smelt het au bain-marie. Streep de witte chocolade er met een lepeltje overheen en laat uitharden. Geniet!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Speculaas kokosmakronen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.