Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Healthy snack: 3x yummy dadelballetjes

Zoetrecepten

Ohhh, ik heb een nieuwe favo snack. Deze healthy dadelballetjes zijn zó lekker! En helemaal natuurlijk, zonder extra suiker, zout of vet. Yum! In the spirit of the moment heb ik meteen drie verschillende smaken gemaakt, zodat je heerlijk kunt variëren.

Het ‘basis’ dadelballetje is heel simpel: dadels met hazelnootjes en pecannoten in de blender en balletjes rollen maar! Een perfecte combinatie. Om deze balletjes te pimpen rol je ze nog door de kokos en daarna laat je ze opstijven in de koelkast.

De tweede variant: chocolade dadelballetjes. Bij deze variant voeg je twee flinke eetlepels cacao aan het basisrecept toe. Proef tussendoor hoe sterk je de chocoladesmaak wilt hebben. De combinatie van dadel, hazelnoot, pecannoot en cacao laten je in de waan dat je een kleine bonbon aan het eten bent. Maar dan een gezonde! Ook hierbij is een rol door de kokos erg yummy.

De derde variant: voeg twee flinke eetlepels cacao nibs toe aan het basisrecept. Cacao nibs zijn gemaakt van rauwe cacao en geven een lekkere crunch aan de dadelballetjes. Rauwe cacao schijnt daarnaast gezonde effecten te hebben op je bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, humeur en kan als vervanging dienen van een kopje koffie! Ideaal toch?

Geniet van je gezonde energiesnack!

Zoetrecepten

Healthy snack: 3x yummy dadelballetjes

Door |

Dit heb je nodig

Voor ongeveer 20 balletjes:

 • 200 gram dadels
 • 50 gram ongezouten hazelnoten
 • 50 gram ongezouten pecannoten

Variatie:

 • Drie eetlepels geraspte kokos
 • Twee flinke eetlepels cacao
 • Twee flinke eetlepels cacao nibs

En zo doe je het

 1. Ontpit de dadels en laat ze vijf minuten weken in een bakje met heet water, dan worden ze lekker zacht. Meng de dadels, hazelnoten en pecannoten in de blender en mix tot ze helemaal fijn en goed gemengd zijn. Je blender zal een beetje moeite hebben met de sticky dadels. Voeg eventueel een eetlepel water toe en roer tussendoor om met een eetlepel als de blender uit is.
 2. Als je wilt variëren is dit het moment om de cacao nibs of de cacao door het mengsel te mengen. Doe dit door het er met een vork doorheen te prakken.
 3. Rol nu balletjes van het ‘beslag’. Als het aan je handen blijft plakken moet je je handen een beetje vochtig maken.
 4. Rol de balletjes nu eventueel door de kokos en zet ze minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Healthy snack: 3x yummy dadelballetjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

6 antwoorden op “Healthy snack: 3x yummy dadelballetjes

 1. Ik maak de mijne met banaan en havermout erbij! Verrassend lekker en vult goed. Ik ben heel blij met dit soort snacks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *