Het is weer eens zo laat, ik heb een nieuwe favoriete snack: deze gezonde dadelballetjes! Echt zo ontzettend lekker. En helemaal puur, zonder toegevoegde suiker, zout of vet.
3x dadelballetjes recepten
In the spirit of the moment heb ik meteen drie verschillende smaken gemaakt, zodat je heerlijk kunt variëren.
Het eerste recept is eigenlijk de basis voor dadelballetjes. Heel simpel: dadels met hazelnoten en pecannoten in de blender en balletjes rollen maar! Een perfecte combinatie. Om deze balletjes te pimpen rol je ze nog door de kokos en daarna laat je ze opstijven in de koelkast.
De tweede variant: chocolade dadelballetjes. Bij deze variant voeg je twee flinke eetlepels cacao aan het basisrecept toe. Proef tussendoor hoe sterk je de chocoladesmaak wilt hebben. De combinatie van dadel, hazelnoot, pecannoot en cacao laten je in de waan dat je een kleine bonbon aan het eten bent. Maar dan een gezonde! Ook hierbij is een rol door de kokos very lekker.
De derde variant: voeg twee flinke eetlepels cacao nibs toe aan het basisrecept. Cacao nibs zijn gemaakt van rauwe cacao en geven een lekkere crunch aan de dadelballetjes. Rauwe cacao schijnt daarnaast gezonde effecten te hebben op je bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, humeur en kan als vervanging dienen van een kopje koffie! Ideaal toch?
Dadelballetjes met noten
Nog een optie is om te variëren met de noten die je in de dadelballetjes verwerkt. Walnoten en amandelen passen er bijvoorbeeld ook perfect bij.
Geniet van je gezonde energiesnack!
Het eerste recept is eigenlijk de basis voor dadelballetjes. Heel simpel: dadels met hazelnoten en pecannoten in de blender en balletjes rollen maar! Een perfecte combinatie. Om deze balletjes te pimpen rol je ze nog door de kokos en daarna laat je ze opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 balletjes:
- 200 gram dadels
- 50 gram ongezouten hazelnoten
- 50 gram ongezouten pecannoten
Variatie:
- Drie eetlepels geraspte kokos
- Twee flinke eetlepels cacao
- Twee flinke eetlepels cacao nibs
Bereiding
- Ontpit de dadels en laat ze vijf minuten weken in een bakje met heet water, dan worden ze lekker zacht. Meng de dadels, hazelnoten en pecannoten in de blender en mix tot ze helemaal fijn en goed gemengd zijn. Je blender zal een beetje moeite hebben met de sticky dadels. Voeg eventueel een eetlepel water toe en roer tussendoor om met een eetlepel als de blender uit is.
- Als je wilt variëren is dit het moment om de cacao nibs of de cacao door het mengsel te mengen. Doe dit door het er met een vork doorheen te prakken.
- Rol nu balletjes van het ‘beslag’. Als het aan je handen blijft plakken moet je je handen een beetje vochtig maken.
- Rol de balletjes nu eventueel door de kokos en zet ze minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Echt supersimpel en Zoooo lekker 😆
Jaaaa!
Hoe lang kan ik ze in de koelkast bewaren?
Sorry, ik heb je reactie eerder over het hoofd gezien. Maar je kunt ze zeker een week in de koelkast bewaren.
Ik maak de mijne met banaan en havermout erbij! Verrassend lekker en vult goed. Ik ben heel blij met dit soort snacks.
Hi Elke, doe je de banaan er dan ook gelijk bij in de blender?