Yes! Weer een recept uit de bak tweedaagse van Carolien en mij. Deze goed gevulde mueslirepen zijn heerlijk sticky en stevig. Je kunt de vulling naar jouw smaak aanpassen. In plaats van gepofte rijst kun je ook gepofte quinoa gebruiken, of wissel de gedroogde abrikozen bijvoorbeeld eens af met cranberries/rozijnen.
Carolien maakte het recept na onze tweedaagse nog een paar keer, o.a. als vakantie snack. Perfecte vulling voor onderweg!
Recept
Goed gevulde mueslirepen
Geschreven door: Carolien & Mariette
Tijd
20 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
100 gram amandelen
50 gram pistaches
100 gram zaden
100 gram havermout
100 gram gepofte rijst
12 abrikozen
200 gram amandelboter* of amandelen
300 milliliter honing
Bereiding
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de amandelen en de pistachenoten grof. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes. Roer dit door de gepofte rijst, zaden en havermout tot het goed gemengd is.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn.
Haal de pan van het vuur en roer het noten-zaden- vruchtenmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast en voilà; heerlijke (kidsproof) mueslirepen!
Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel voldoende afgekoeld is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram of Facebook! Vinden we leuk!
Bakmodus
Goed gevulde mueslirepen
20 minuten
12
Ingrediënten
100 gram amandelen
50 gram pistaches
100 gram zaden
100 gram havermout
100 gram gepofte rijst
12 abrikozen
200 gram amandelboter* of amandelen
300 milliliter honing
Bereiding
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de amandelen en de pistachenoten grof. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes. Roer dit door de gepofte rijst, zaden en havermout tot het goed gemengd is.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn.
Haal de pan van het vuur en roer het noten-zaden- vruchtenmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast en voilà; heerlijke (kidsproof) mueslirepen!
Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel voldoende afgekoeld is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram of Facebook! Vinden we leuk!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
1 reactie
Ik heb net deze repen gemaakt maar wat een geknoei. Ik snap ook niet helemaal dit niet in de oven moet. Ook 300 ml honing hoe meet ik deze kleverige substantie af? Amandelboter zelf proberen te maken, maar ga er maar aan staan 10 min hakken. De keukenmachine kon het niet aan. Hoeveelheid erg veel en ik heb nu het eerste cakeblik met spul toch in de oven gezet, want rauwe havermout en allemaal rauwe noten lijkt mij toch niet lekker. Sorry vaak zijn jullie recepten prima maar deze viel echt tegen.
Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Hak de amandelen en de pistachenoten grof. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes. Roer dit door de gepofte rijst, zaden en havermout tot het goed gemengd is.
Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn.
Haal de pan van het vuur en roer het noten-zaden- vruchtenmengsel erdoor.
Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast en voilà; heerlijke (kidsproof) mueslirepen!
Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel voldoende afgekoeld is.
*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.
Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram of Facebook! Vinden we leuk!
Ik heb net deze repen gemaakt maar wat een geknoei. Ik snap ook niet helemaal dit niet in de oven moet. Ook 300 ml honing hoe meet ik deze kleverige substantie af? Amandelboter zelf proberen te maken, maar ga er maar aan staan 10 min hakken. De keukenmachine kon het niet aan. Hoeveelheid erg veel en ik heb nu het eerste cakeblik met spul toch in de oven gezet, want rauwe havermout en allemaal rauwe noten lijkt mij toch niet lekker. Sorry vaak zijn jullie recepten prima maar deze viel echt tegen.