De makkelijkste chocoladetaart ever

Zoetrecepten

Dit is met recht de makkelijkste chocoladetaart ever, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. En of dat dan ook nog lekker smaakt? Oh jazeker!

Terwijl het inmiddels al twee weken flink herfst is, bewerk ik nu pas deze video die ik in augustus al voor jullie opnam. Om maar even duidelijk te maken waarom ik in de video rond huppel in een off the shoulders top. Brrr. Maar deze video mag ik jullie natuurlijk niet onthouden, want jullie waren ZO laaiend enthousiast toen ik het originele recept van Tasty op Facebook deelde. Blijkt deze makkelijke chocoladetaart met maar twee ingrediënten k nog eens koolhydraatarm te zijn! Naaaah.

UPDATE: ik heb mijn videokanaal offline gehaald, sorry jongens. Maar alle recepten zijn nog steeds hier online te vinden <3

De makkelijkste chocoladetaart ever

de makkelijkste chocoladetaart ever

Niet alleen is deze makkelijke chocoladetaart oprecht lekker, ik vind het eigenlijk ook insane hoe gemakkelijk het te maken is. Dat je met zo weinig ingrediënten en handelingen gewoon een lekkere chocoladetaart uit de oven kunnen trekken. Bijzonder toch? Alleen daarom al leuk om absoluut eens te proberen. Wel serveren met vers rood fruit en misschien met wat kokosslagroom. Mmm!

De makkelijkste chocoladetaart ever

Zoetrecepten

De makkelijkste chocoladetaart ever

Door | 10 minuten + 25 minuten baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 4 eieren
  • 250 gram (pure) chocolade

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Splits de eieren in twee verschillende kommen.Klop het eiwit zo stijf mogelijk.
  3. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Laat een beetje afkoelen en klop hier vervolgens de eigelen één voor één doorheen.
  4. Vouw dan voorzichtig in delen het opgeklopte eiwit erdoor. Zorg ervoor dat je de luchtigheid behoudt.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 25 minuten gaar.
  6. Serveer met vers fruit of een lekkere karamelsaus!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De makkelijkste chocoladetaart ever" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette