Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocochocochoco.. verjaardagstaart!

Zoetrecepten

Twee weken geleden was mijn nichtje Sofie jarig. Kleine meisjes worden groot en de bijbehorende verjaardagstaarten ook. Daarom werd tante Majet voor een middagje ingevlogen om met mama een over de top lekkere chocochocochoco… verjaardagstaart te bakken.

Niet alleen een flinke chocoladetaart, maar ook cakepops in de vorm van kleine sneeuwpopjes en twee appeltaarten waren het resultaat. Zo hoort een verjaardag gevierd te worden toch?

Vandaag in de spotlight: chocoladetaart, met stukjes chocola en een chocoglazuur.

Zoetrecepten

Chocochocochoco.. verjaardagstaart!

Door | 30 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 450 gram bruine basterdsuiker
    • 190 gram roomboter
    • 4 eieren (M)
    • 200 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl vanille extract
    • 7 el cacaopoeder
    • 250 gram pure chocolade

    TOPPING

    • 80 gram roomboter
    • 1,5 el melk
    • 150 gram poedersuiker
    • 4 el cacaopoeder
    • Sprinkles / toppings

    En zo doe je het

     

    1. Warm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
    2. Mix de eieren los in een grote kom. Voeg al mixend de basterd suiker toe.
    3. Smelt de boter in een pannetje en los hier de cacaopoeder in op. Wanneer het één geheel is geworden, mix je dit door het ei/suikermengsel heen.
    4. Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het vanille extract er doorheen.
    5. Snijd de pure repen chocola met een groot hakmes in mooie chocolate chips (hoeft natuurlijk niet in het geval van kant en klare chocolate chips). Meng dit door het beslag.
    6. Giet het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Controleer met een ijzeren prikker of het beslag gaar is.
    7. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de topping. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en meng het cocaopoeder, de melk en de poedersuiker door de gesmolten boter.
    8. Giet dit over de afgekoelde taart (nog in de springvorm) en verdeel het netjes. Versier de taart nú, omdat je de versiering nu nog kunt vastplakken op het chocoglazuur.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze chocochocochoco verjaardagstaart gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. XO Mariette

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocochocochoco.. verjaardagstaart!" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Chocochocochoco.. verjaardagstaart!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.