Deze blondie koeken met abrikozen en pecannoten zijn heel erg yummy en zeker zo makkelijk tevoorschijn te toveren als een goede plaat brownies.
Vroeger was ik gek op witte chocolade, inmiddels heeft pure chocolade die plek ingenomen. Deze blondie(ne) is dus eigenlijk #teambrownie, maar voor een góede blondie draai ik mijn hand niet om. Deze blondie koeken met abrikozen en pecannoten zijn onwijs lekker en zeker zo makkelijk tevoorschijn te toveren als een goede plaat brownies. Als je ‘m iets langer in de oven laat staan wordt het meer een cake-koek, maar een kortere oventijd resulteert in een smeuïge blondie koek. What ya waiting for?
Deze blondie koeken met abrikozen en pecannoten zijn heel erg yummy en zeker zo makkelijk tevoorschijn te toveren als een goede plaat brownies.
Tijd
45 minuten
Porties
18
Niveau
1 ster
Ingrediënten
175 g boter
300 g kristalsuiker
3 losgeklopte eieren (L)
1/2 tl vanille extract
225 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g pecannoten
100 g gedroogde abrikozen
200 g witte chocolade
Bereiding
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de bakvorm (20x30cm) in en bekleed met bakpapier. Door het invetten blijft het bakpapier beter zitten.
Hak de pecannoten, de abrikozen en eventueel de witte chocolade alvast grof en zet apart.
Neem een kom en meng de suiker en de boter met elkaar tot het een romig geheel wordt. Voeg hierna de eieren en het vanille extract toe en blijf het goed mixen.
Zeef het bakpoeder en de bloem boven het mengsel en mix het geheel goed door elkaar. Hierna kun je de gehakte pecannoten, abrikozen en de chocolade er doorheen roeren.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de blondies 30 minuten in de oven, zo komen ze lekker smeuïg de oven uit. Wanneer je ze iets langer in de oven laat staan zijn ze iets droger, maar wel met een krokanter korstje.
Laat de blondies afkoelen voor je ze serveert en bestrooi met wat poedersuiker.
Bakmodus
Blondie koeken
45 minuten
18
Ingrediënten
175 g boter
300 g kristalsuiker
3 losgeklopte eieren (L)
1/2 tl vanille extract
225 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g pecannoten
100 g gedroogde abrikozen
200 g witte chocolade
Bereiding
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de bakvorm (20x30cm) in en bekleed met bakpapier. Door het invetten blijft het bakpapier beter zitten.
Hak de pecannoten, de abrikozen en eventueel de witte chocolade alvast grof en zet apart.
Neem een kom en meng de suiker en de boter met elkaar tot het een romig geheel wordt. Voeg hierna de eieren en het vanille extract toe en blijf het goed mixen.
Zeef het bakpoeder en de bloem boven het mengsel en mix het geheel goed door elkaar. Hierna kun je de gehakte pecannoten, abrikozen en de chocolade er doorheen roeren.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de blondies 30 minuten in de oven, zo komen ze lekker smeuïg de oven uit. Wanneer je ze iets langer in de oven laat staan zijn ze iets droger, maar wel met een krokanter korstje.
Laat de blondies afkoelen voor je ze serveert en bestrooi met wat poedersuiker.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de bakvorm (20x30cm) in en bekleed met bakpapier. Door het invetten blijft het bakpapier beter zitten.
Hak de pecannoten, de abrikozen en eventueel de witte chocolade alvast grof en zet apart.
Neem een kom en meng de suiker en de boter met elkaar tot het een romig geheel wordt. Voeg hierna de eieren en het vanille extract toe en blijf het goed mixen.
Zeef het bakpoeder en de bloem boven het mengsel en mix het geheel goed door elkaar. Hierna kun je de gehakte pecannoten, abrikozen en de chocolade er doorheen roeren.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de blondies 30 minuten in de oven, zo komen ze lekker smeuïg de oven uit. Wanneer je ze iets langer in de oven laat staan zijn ze iets droger, maar wel met een krokanter korstje.
Laat de blondies afkoelen voor je ze serveert en bestrooi met wat poedersuiker.