Deze frambozen-kamille thee is mineraliserend en rustgevend, dus je mag het ook wel roze rust noemen. Zo heet het officieel in het boek āDetox waterā, waar ik het recept in heb gevonden. Vandaag deel ik het met jullie!
Ik hou erg van thee en heb altijd allerlei soorten melanges, maar ook gedroogde kamille en lavendel in huis. Van die laatste moet je houden, Thomas zegt altijd dat het net is of ik een kopje luchtverfrisser drink als ik net lavendelthee heb gemaakt, maar ik hou er echt van. Ik was dan ook meteen intrigued door het boek āDetox water‘ Ā van Angle Ferreux-Maeght (daarover onder de fotoās meer). Mijn oog viel meteen op deze Roze Rust, ofwel frambozen-kamille thee. Een fruitige en licht-zoete thee, hoewel je de honing natuurlijk ook achterwege kan laten. Stiekem lijkt deze thee me nog lekkerder in de zomer. Dan maak ik er natuurlijk een ijsthee van.

REVIEW DETOX WATER āAngle Ferreux-Maeght
Het boek Detox Water telt 160 paginaās met koude en warme drankjes op basis van water. In totaal zijn het 70 recepten om water weer wat spannender te maken, maar die ook bijdragen aan lichaam en geest. Bij elk recept staat benoemd waar de ingrediĆ«nten aan goed voor zijn (bijvoorbeeld revitaliseren, bevorderend voor de spijsvertering, antioxiderend, dragen bij aan het immuunsysteem, zijn ontstekingsremmend etc.). Het boek staat vol met onverwachte smaakcombinaties en originele recepten voor watertjes met een smaakje of fijne theetjes. En wat ik persoonlijk nog toffer vind aan het boek is de fotografie, door Ćmilie Guelpa. Wauw. Drankjes, glazen en flessen zijn niet het meest makkelijke om te fotograferen, maar zij heeft dit echt prachtig gedaan.
Het boek was naar mijn mening compleet geweest als het wat meer achtergrond informatie had geboden over de āhelende krachtenā van de detox waters die in het boek genoemd staan, ik hou ervan om wat te leren van een boek. Maar qua water- en fotografie inspiratie is dit boek echt een aanvulling voor mijn boekenkast! Het boek is verkrijgbaar voor 17,95 bij bol.comĀ via deze link.Ā
Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Auteur: Angle Ferreux-Maeght |Nederlands Hardcover | Druk: 1 januari 2020 | 160 paginaās
Ingrediƫnten
VOOR CIRCA 1,5 LITER
- 1 bakje frambozen (of 15 gram gevriesdroogde frambozen)
- 1,5 l water
- 1-2 el gedroogde kamille
- 1 el honing/ahornsiroop
Bereiding
- Laat de frambozen 4 uur drogen in een tot 80 graden voorverwarmde oven, of 12 uur in een voedseldroger bij 40 graden.*
- Breng het water aan de kook.
- Doe de frambozen, de kamille en de honing in een theepot. Schenk het hete water erop en laat de drank 4 minuten trekken.
*Deze stap kun je overslaan als je al gevriesdroogde frambozen hebt gekocht.