Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bakken met avocado

Zoetrecepten

Avocado, een groen wondermiddel in de wereld van het gezondere bakken. Koekjes, pannenkoeken, chocolademousse, taart, je kunt er van alles mee maken! Hoe dat precies werkt leg ik je vandaag uit.

Bakken met avocado’s. Dat klinkt misschien raar, maar het is eigenlijk fantastisch. Avocado’s zijn gezond. Ze zijn rijk aan onverzadigde vetten, omega 3 en vitamine E, maar daarnaast ook gewoon vet lekker. Als je ermee gaat bakken proef je de avocado-smaak trouwens niet terug, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Avocado wordt over het algemeen ingezet als vervanger van boter of room. Het is niet alleen een veganistische vervanger, maar ook eentje met gezondere voedingswaardes en een stuk minder calorieën dan boter. Ter illustratie: 100 gram boter bevat 735 calorieën en 100 gram avocado 188.

Je kunt echt alle kanten op met avocado als het op bakken aankomt: bak er pannenkoekjes van, verwerk het in een vegan no-bake cheesecake, stop het in een gezonder muffinsrecept of maak je smoothie er lekker romig mee. Awesome toch?

BAKKEN MET AVOCADO
Wil jij wel aan de bak met avocado’s? Voor (cup)cakes en dergelijke geldt het volgende: vervang de boter voor de helft met avocado, anders wordt het resultaat te slap. Voor een vegan resultaat zul je de andere helft van de boter door kokosolie moeten vervangen. Je baksel zal er niet alleen minder calorieën door bevatten, maar ook zachter en smeuïger van structuur zijn.

In mijn boek PUUR ZOET laat ik je zien hoe je een méga lekker toetje kunt maken met avocado én gebruik ik dit groene goud ook voor een chocolade frosting. Op Zoetrecepten vind je al dit lekkere chocolade ontbijt met avocado en deze vegan brownietaart! Wat zien jullie graag op Zoetrecepten voorbijkomen met avocado?

Bekijk ook

5 antwoorden op “Bakken met avocado

  1. Ik vind avocado heerlijk! 😀 maar wat zou ik graag nog meer zien op jou site met avocado? hmmm… ga ik even over nadenken! Misschien een hartig recept? iets van hartige muffins ofzo? ik ga nog even verder broeden 😉

    Het enige probleem met avocado is dat je aan de buitenkant niet ziet of het vruchtvlees mooi is… ik heb toch al een aantal keer meegemaakt dat het vruchtvlees bruin was en/of van die bruine draden erin terwijl de schil nog mooi stevig aanvoelde 🙂 Heb je daar misschien een tip voor? 🙂

    1. Oh ja dat is altijd een drama! De beste truc is om het ‘steeltje’ (dat kleine uitstulpseltje bovenop de smallere kant van de avocado) eraf te peuteren, daar zie je de echte kleur van de avocado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.