Mangotaart met yoghurt Een gemarmerde mangotaart met yoghurt die je zonder oven maakt. Dit recept voor een zomerse taart is lekker fris en heeft een tropisch tintje. Mangotaart maken Zin in een taart die niet alleen ontzettend lekker smaakt, maar ook qua looks hoge ogen gooit? Dan zit je met deze mangotaart helemaal goed. De mango en de yoghurt wisselen elkaar lekker af qua fris-zoet en je hebt maar weinig suiker nodig voor een zálige taart. En als je de taart aansnijdt dan wordt je helemaal vrolijk van de mooie lagen mango en yoghurt afgewisseld. Al eerder deelde ik een zebra cheesecake met blauwe bessen, het paarse broertje van deze lekkere taart, ook echt een aanrader. Je maakt deze yoghurt taart met mango zonder oven, perfect voor zomerse dagen maar ook in de winter geen straf. Dit recept is een samenwerking met Pur Natur; bekijk ook mijn video op Instagram waarin je hoe dit recept stap voor stap gemaakt wordt. Ingrediënten frisse yoghurttaart met mango Alles aan deze taart is lekker. Ik denk dat dit m’n favoriete no-bake yoghurttaart is en voor het beste resultaat gebruik ik onderstaande ingrediënten. Kokosbiscuitjes. Deze smaken onwijs lekker bij de mango, maar kunnen vervangen worden door andere biscuits. Ongezouten roomboter. Mango. De beste smaak krijg je met verse, rijpe mango’s, maar je kunt ook diepvries mango gebruiken. Let op: laat bevroren mango volledig ontdooien en dep het vocht droog voor gebruik. Yoghurt. Ik gebruik de biologische Pur Natur yoghurt, heerlijk – en al helemaal in deze taart. Slagroom. Dit zorgt voor luchtigheid en extra romigheid in de taart, maar ook voor extra goede looks (toeven op de taart). Poedersuiker. Kan vervangen worden door een andere zoetstof naar voorkeur. Vanille-extract. Maak het zelf m.b.v. dit recept. Gelatineblaadjes. Je kunt dit vervangen door agar-agar of vegatine. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Deze taart doet het eigenlijk op elk moment goed: tijdens verjaardagen of feestjes, gewoon bij de koffie of als ontbijt (guilty). Wil jij echt voor een tropische touch gaan? Maak het geheel dan af met wat passievruchten en wat blaadjes munt. recept Mangotaart met yoghurt Een gemarmerde mangotaart met yoghurt die je zonder oven maakt. Dit recept voor een zomerse taart is lekker fris en… Printen 50 minuten + opstijven 12 Ingrediënten Koekbodem 200 gram kokosbiscuitjes 80 gram ongezouten roomboter, gesmolten Taartvulling 600 gram mango, geschild en in blokjes 500 ml Pur Natur yoghurt 300 ml slagroom 75 poedersuiker 1 tl vanille extract 12 gelatineblaadjes Ook nodig: Ronde springvorm Ø 20, bekleed met bakpapier Bereiding Mangotaart met yoghurt maken Maal de koekjes fijn en meng met de boter. Verdeel over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast. Week 10 gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Verwarm een steelpan met daarin de mango in blokjes met 3 el water. Verhit 5 min. terwijl je roert. Maal hierna tot een gladde puree en zet 200 gram van de mangopuree apart. De overige puree meng je met 5 uitgeknepen gelatineblaadjes. Verwarm nog een steelpan op het vuur met 50 ml slagroom, haal van het vuur en meng de overige 5 gelatineblaadjes erdoor. Klop 250 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en hou de helft van de slagroom apart (makkelijk om dit alvast in een spuitzak te doen – leg in de koelkast). Meng 300 gram Pur Natur yoghurt met de 75 gram suiker en 1 tl vanille-extract in een beslagkom. Terwijl je blijft mixen meng je in een dunne straal de gelatineroom erdoor. Spatel ook de overige 125 ml slagroom erdoor. Neem een nieuwe kom en mix 200 gram Pur Natur yoghurt met de 400 gram mangopuree door elkaar. Pak de springvorm erbij en schep 3 el van de yoghurtvulling op de bodem, hierna schep je 3 el van de mangovulling erop. Blijf dit om-en-om herhalen tot je vullingen op zijn. Tik tussendoor stevig op je aanrecht, zodat de vulling zich beter verspreid. Zet drie uur in de koelkast. Drie uur later. Week 2 gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Verwarm een steelpan met 2 el water. Meng de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en daarna ook de overige mangopuree. Laat iets afkoelen en verdeel daarna over de bovenkant van je taart. Strijk glad en zet het voor minimaal 2 uur terug in de koelkast om op te stijven. Gebruik de slagroom in de spuitzak om mooie toeven op de bovenkant van de taart te spuiten en decoreer eventueel met rood fruit.