Momenteel is de nieuwste editie van mijn bewuste bakboek PUUR ZOET te koop. Het is officieel de derde druk en is daarom speciaal in een nieuw jasje gestoken: een paperback editie, met een zachtere prijs.
Eet jij glutenvrij en/of lactosevrij en hou je van gezond eten én bakken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan er 60 volledige veganistisch zijn. Makkelijke recepten met focus op pure en gezonde ingrediënten!
Wat kun je van het boek verwachten?

Het boek PUUR ZOET is in 2018 gepubliceerd en hebben we in 2021 in een nieuw jasje gestoken. De buitenkant van het boek is van een hardcover, naar een paperback gegaan. Naast deze nieuwe look & feel leek een nieuwe editie me een mooie aanleiding om een aantal recepten die almaar in mijn hoofd bleven spoken, eindelijk toe te voegen. Vijf stuks om precies te zijn. Sommige recepten heb ik speciaal voor de nieuwe druk opnieuw ontwikkeld en uiteraard uitvoerig getest voordat het recept in het boek terecht is gekomen.
Maar het boek is ook een aantal van mijn all-time favourite recepten rijker. Helaas moesten hiervoor ook vijf recepten wijken om ruimte te maken, want het boek is niet dikker geworden. De toegevoegde recepten (waar ik héél enthousiast over ben) zijn:
- Dadel “snickers” ijsjes
- Pecan-havermoutkoeken
- Appel-peren hazelnoottaart
- Vegan chocolade cheesecake
- Zomerse watermeloen pizza
Hiernaast zijn ook nog enkele andere aanpassingen gedaan, die vooral mij zullen opvallen. Zoals de kwaliteit van het papier en hier en daar een nieuwe foto. Verder is de inhoud nog steeds zoals jullie dat van PUUR ZOET gewend zijn en ben ik er ontzettend trots op.
Tijd om je een aantal foto’s te laten zien en je een idee te geven van de binnenkant. Daaronder vind je nog eens op een rijtje wat je exact van het boek kunt verwachten.






Glutenvrij en lactosevrij bakken
Met PUUR ZOET laat ik je zien dat een gezonde lifestyle en bakken makkelijk samen kunnen gaan. Het boek trapt af met een aantal goede tips & trucs om elk baksel gemakkelijk een slag gezonder te maken. Daarna krijg je informatie over alle ingrediënten die in het boek worden gebruikt en welke uitwerking ze hebben op je baksel, dan weet je precies hoe je ze kunt vervangen zodat het aansluit op jouw voedingspatroon of intolerantie.
Van basisrecepten tot taart
Na deze inleidende hoofdstukken ben je er helemaal klaar voor: BAKKEN MAAR! In het eerste receptenhoofdstuk vind je meer dan 15 makkelijke basisrecepten waar je zelf mee kunt variëren. Dat hoofdstuk wordt opgevolgd door Ontbijt, Tussendoor, Koek, Taart, Feest en Toetjes!
In totaal 84 lekkere en bewuste zoete bakrecepten gemaakt met pure en voedzame ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Van fruitige ontbijttaartjes, smoothies en smeuïge kaneelkoeken van kikkererwten, tot een epic pannenkoekentaart, wittebonen-kokosblondies en kidsproof lava cakes.
- Gezond bakken is écht niet moeilijk
- Met 80 lactosevrije én glutenvrije recepten (waarvan 60 vegan!)
- Makkelijke recepturen en toegankelijke ingrediënten
Uitgeverij: Forte Culinair | Aantal pagina’s: 192 | Paperback| Verkrijgbaar sinds: januari 2021
Bestel PUUR ZOET hier!
Boek recensies
Boek recensies van andere foodies over PUUR ZOET lees je hier:
- Review van Healthyfoodlove.nl
- Review van Carolabaktzoethoudertjes.nl
- Review van Cakejevaneigendeeg.nl
- Review van Leukerecepten.nl
- Review van Laurasbakery.nl
- Review van Uitpaulineskeuken.nl
- Review van Rutgerbakt.nl
- Review van Brendakookt.nl
- Review van Patesserie.nl
- Review van Dehippevegetariër.nl
- Review van HandmadeHelen.nl
- Review van Gwennsbakery.nl