Tijd voor een snel en suikervrij ontbijtje tijdens
mijn challenge
. De basis van deze noten-havermoutpap is klassiek, met vanille, en dankzij de meegekookte dadels ook nog lekker zoet. Door de frambozen er op het laatste moment doorheen te roeren, krijg je een lekker warm-koud effect. Hou ik van.
Maar de notenpasta die je kiest, di maakt dit papje pas echt. Ik ga het liefst voor
mijn vanille cashewpasta
, die wat zachter en subtieler is qua smaak.Thomas is juist fan van de Amerikaanse peanutbutter-jelly combo, dus die gaat volle bak voor de
pindakaas
.
Ingrediƫnten
- 2 grote, zachte dadels
- 65 gram havermoutvlokken
- 350 ml (amandel)melk
- 1 tl vanillepoeder
TOPPING
- 4 tl notenpasta
- Klein handje amandelen
- Frambozen
Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd in stukjes.
- Breng de havervlokken en de (amandel)melk samen met het vanillepoeder in een pannetje zachtjes aan de kook.
- Verwarm voor zeker 4 minuten terwijl je goed blijft roeren, tot er een zachte pap ontstaat.
- Roer de dadelreepjes er in de laatste minuut doorheen en zet het gas daarna uit.
- Verdeel over twee kommetjes. Swirl door elk kommetje 2 tl notenpasta en top af met fijngehakte amandelen en frambozen.