Recepten maken die ik zelf niet lust? No problemo! Zo lang ik er iemand blij mee kan maken vind ik het heerlijk om te doen. En over het algemeen weet ik haarfijn wat er goed bij elkaar past qua smaken. Mijn persoonlijke geitenkaasmonster (genaamd Thomas) heeft deze geitenkaasquiche met spinazie kritisch getest en gaf de volgende score: heerlijk! Pfjieuw.
Met deze klassieke combinatie kan het ook eigenlijk al niet missen: geitenkaas, spinazie en spekjes! Voeg daar nog wat boontjes & bosuitjes aan toe en je hebt een gezonde, simpele, maar vooral hele lekkere quiche. waarmee je ook nog eens heel goed voor de dag kunt komen! Mooi is ‘ie he?
Recept
Geitenkaasquiche met spinazie
Recepten maken die ik zelf niet lust? No problemo! Zo lang ik er iemand blij mee kan maken vind ik het heerlijk om te doen. En over het algemeen weet ik haarfijn wat er goed bij elkaar past qua smaken. Mijn persoonlijke geitenkaasmonster (genaamd Thomas) heeft deze geitenkaasquiche met spinazie kritisch getest en gaf de volgende score: heerlijk! Pfjieuw.
Tijd
30 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
150 gram sperzieboontjes
150 gram spekjes of bacon reepjes
300 gram spinazie
4 stengels bosuitjes
6 plakjes hartige taartdeeg
200 milliliter crème fraiche
3 eieren
125 gram geitenkaas
Bereiding
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Dop de sperzieboontjes, was ze, breng ze hierna kort aan de kook (blancheren) en giet ze af. Zet nu even opzij. Zet een koekenpan of wok op het vuur en bak hier de spekjes kort in aan. Voeg de spinazie toe en bak tot ze een beetje geslonken is. Haal dan van het vuur.
Snijd de kontjes en het donkerste groen van de bosuitjes af en snijd ze in dunne ringetjes. Zet opzij en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Brokkel hier dan de helft van de geitenkaas doorheen en voeg ook de spinazie, spekjes en bosuitjes toe. Giet het geheel in de bakvorm. Leg alle boontjes in een cirkel op de bovenkant van de quiche zoals op de foto ook te zien is. Brokkel dan de andere helft van de geitenkaas er overheen.
Zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is en serveer met een lekkere frisse salade of soepje.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Bakmodus
Geitenkaasquiche met spinazie
30 minuten
12
Ingrediënten
150 gram sperzieboontjes
150 gram spekjes of bacon reepjes
300 gram spinazie
4 stengels bosuitjes
6 plakjes hartige taartdeeg
200 milliliter crème fraiche
3 eieren
125 gram geitenkaas
Bereiding
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Dop de sperzieboontjes, was ze, breng ze hierna kort aan de kook (blancheren) en giet ze af. Zet nu even opzij. Zet een koekenpan of wok op het vuur en bak hier de spekjes kort in aan. Voeg de spinazie toe en bak tot ze een beetje geslonken is. Haal dan van het vuur.
Snijd de kontjes en het donkerste groen van de bosuitjes af en snijd ze in dunne ringetjes. Zet opzij en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Brokkel hier dan de helft van de geitenkaas doorheen en voeg ook de spinazie, spekjes en bosuitjes toe. Giet het geheel in de bakvorm. Leg alle boontjes in een cirkel op de bovenkant van de quiche zoals op de foto ook te zien is. Brokkel dan de andere helft van de geitenkaas er overheen.
Zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is en serveer met een lekkere frisse salade of soepje.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Dop de sperzieboontjes, was ze, breng ze hierna kort aan de kook (blancheren) en giet ze af. Zet nu even opzij. Zet een koekenpan of wok op het vuur en bak hier de spekjes kort in aan. Voeg de spinazie toe en bak tot ze een beetje geslonken is. Haal dan van het vuur.
Snijd de kontjes en het donkerste groen van de bosuitjes af en snijd ze in dunne ringetjes. Zet opzij en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Brokkel hier dan de helft van de geitenkaas doorheen en voeg ook de spinazie, spekjes en bosuitjes toe. Giet het geheel in de bakvorm. Leg alle boontjes in een cirkel op de bovenkant van de quiche zoals op de foto ook te zien is. Brokkel dan de andere helft van de geitenkaas er overheen.
Zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is en serveer met een lekkere frisse salade of soepje.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!