Ik hou niet alleen van zoete taartjes bakken, maar ook heul erg van hartige taarten. Dit is er zo eentje waar ik spontaan weer trek van krijg terwijl ik naar de foto’s kijk. Ik maakte deze quiche met chorizo en paprika voor een vriendinnetje en de smaak deed haar denken aan pizza. Yes, de naam quichizza is geboren! En man, wat smaakte die quichizza goéd.
Het is gelukkig wel wat gezonder dan een pizza, want er zit een lekkere hoeveelheid groentes in. Perfect als weekendlunch of als avondmaaltijd in combinatie een flinke kop soep of salade.
De combinatie van de quichizza ingrediënten past ook supergoed bij wat Mexicaanse bijgerechtjes zoals groentjes of wraps met salsa en guacemole. Een combi met jalapenos of koriander misstaat ook zeker niet. Hoe dan ook een heerlijke quichizza!
Recept
Quichizza (quiche met paprika en chorizo)
Ik hou niet alleen van zoete taartjes bakken, maar ook heul erg van hartige taarten. Dit is er zo eentje waar ik spontaan weer trek van krijg terwijl ik naar de foto’s kijk. Ik maakte deze quiche met chorizo en paprika voor een vriendinnetje en de smaak deed haar denken aan pizza. Yes, de naam quichizza is geboren! En man, wat smaakte die quichizza goéd.
Tijd
30 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
6 plakjes hartige taartdeeg
2 grote rode / gele paprika’s
1 rode ui
250 gram cherry tomaatjes
125 gram chorizo
200 milliliter crème fraiche
3 eieren
100 gram geraspte grana pedano
Bereiding
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Neem een koekenpan en verwarm hier een beetje olie in. Bak de paprika en ui er een paar minuten in aan en zet dan opzij.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Leg hiervan 1/3e opzij. Snijd 2/3e van de overige plakjes nu nog tweemaal doormidden, zodat je kwartjes overhoudt.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Voeg hier 2/3e van de cherry tomaatjes, de in kwartjes gesneden chorizo, de paprika, de ui en de helft van de grana pedano aan toe en meng door elkaar.
Giet het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant met de overige plakjes chorizo en cherry tomaatjes. Strooi nu het restant grana pedaono er overheen en zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is.
Serveer bij een soepje, met wat salade, of gewoon lekker zo! Heel lekker met wat koriander on top.
Heb jij deze quichizza gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram en tag Zoetrecepten hierin! Vind ik héél leuk en elke week plaats ik het mooiste kiekje door op Instagram. X Mariette
Bakmodus
Quichizza (quiche met paprika en chorizo)
30 minuten
12
Ingrediënten
6 plakjes hartige taartdeeg
2 grote rode / gele paprika’s
1 rode ui
250 gram cherry tomaatjes
125 gram chorizo
200 milliliter crème fraiche
3 eieren
100 gram geraspte grana pedano
Bereiding
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Neem een koekenpan en verwarm hier een beetje olie in. Bak de paprika en ui er een paar minuten in aan en zet dan opzij.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Leg hiervan 1/3e opzij. Snijd 2/3e van de overige plakjes nu nog tweemaal doormidden, zodat je kwartjes overhoudt.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Voeg hier 2/3e van de cherry tomaatjes, de in kwartjes gesneden chorizo, de paprika, de ui en de helft van de grana pedano aan toe en meng door elkaar.
Giet het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant met de overige plakjes chorizo en cherry tomaatjes. Strooi nu het restant grana pedaono er overheen en zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is.
Serveer bij een soepje, met wat salade, of gewoon lekker zo! Heel lekker met wat koriander on top.
Heb jij deze quichizza gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram en tag Zoetrecepten hierin! Vind ik héél leuk en elke week plaats ik het mooiste kiekje door op Instagram. X Mariette
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
10 reacties
Hij was heerlijk heb er alleen nog champignons bij gedaan extra
Als je het als avond maaltijd eet, is de quiche dan echt voor 12 personen? Ik wil hem vanavond namelijk voor ons tweeen maken maar dan moet ik dus alles door 6 delen? Of heb ik dan te weinig als avondmaaltijd (klinkt namelijk heel weinig haha)
Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Neem een koekenpan en verwarm hier een beetje olie in. Bak de paprika en ui er een paar minuten in aan en zet dan opzij.
Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Leg hiervan 1/3e opzij. Snijd 2/3e van de overige plakjes nu nog tweemaal doormidden, zodat je kwartjes overhoudt.
Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Voeg hier 2/3e van de cherry tomaatjes, de in kwartjes gesneden chorizo, de paprika, de ui en de helft van de grana pedano aan toe en meng door elkaar.
Giet het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant met de overige plakjes chorizo en cherry tomaatjes. Strooi nu het restant grana pedaono er overheen en zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is.
Serveer bij een soepje, met wat salade, of gewoon lekker zo! Heel lekker met wat koriander on top.
Heb jij deze quichizza gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram en tag Zoetrecepten hierin! Vind ik héél leuk en elke week plaats ik het mooiste kiekje door op Instagram. X Mariette
Hij was heerlijk heb er alleen nog champignons bij gedaan extra
Yum, wat fijn! Lijkt me er ook heel lekker bij.
Wat een heerlijke quiche. Deze komt bij ons in de map “Blijvertje”en zullen we dan ook vaker gaan maken.
Zo leuk om te horen, dankjewel! Liefs, Mariette
Als je het als avond maaltijd eet, is de quiche dan echt voor 12 personen? Ik wil hem vanavond namelijk voor ons tweeen maken maar dan moet ik dus alles door 6 delen? Of heb ik dan te weinig als avondmaaltijd (klinkt namelijk heel weinig haha)
Oooh nee als avondmaaltijd kun je er wel meer van op! Heb je er nog wel een salade of soepje bij? Dan zijn twee puntjes de neus voldoende 😉
Wat hebben we gesmuld, ik heb er nog een restje gedroogde tomaatjes en wat Italiaanse kruiden bij gevoegd, dus een score van 9 op 10 voor jou.
Yes yes! Zo leuk, dankjewel 🙂
Superlekker en weer eens anders door de chorizo.
Dank je wel!
Thanks! En geniet ervan 🙂