Ga naar de inhoud
Vegan challenge food diary #week4
Foodfun & -nieuws 05 juni 2017

Vegan challenge food diary #week4

Vegan challenge food diary #week4

Joehoeeee, de laatste week van mijn vegan challenge is aangebroken! In termen van food diaries dan, want de week is inmiddels al voorbij. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik daar stiekem heel blij om zou zijn. Cold turkey (HA) vegan gaan is niet ideaal. De cravings zijn enorm, dus the struggle is real. En het is tijd om te biechten, want ik heb gezondigd… Er staan twee bruiloften, een bezoekje aan de Rollende Keukens, een strandfeestje én een citytrip naar Porto op de planning. Veel verleidingen zoals je hoort. Lees je mee?

Foodpost! Tony’s Chocolonely heeft een nieuwe zomerse reep gelanceerd: melk, framboos, meloen. Very not vegan, maar volgens Thomas wel very lekker. Die happy camper offerde zich met liefde op om de reep te testen. Heb jij ‘m al op?

Tony's melk framboos limoen

Thomas

Van woensdag t/m zondag werd het Westerpark platgelopen dankzij de Rollende Keukens. Ik was eigenlijk druk met het maken van 200 petit fourtjes voor de bruiloft van mijn zus, maar piepte er toch even tussenuit naar RK voor een vegan maaltje. Ik spotte de ‘Happy Belly’ kraam (want ja, vegan food is écht goed voor een happy belly) en dat was meteen raak: 100% vegan maaltjes. Ik had een curry bowl en een vriendinnetje een Mexicaanse bowl. Such pretty colours!

Daarna haalden we nog een vanille-kokosijsje bij professor grunschnabel. Daarna was het geld op, want we hadden (te) weinig cash meegenomen en bij de meeste kraampjes moest je contant betalen. Grr. Ben jij ook nog naar de Rollende Keukens geweest?

Happy belly rollende keukens

IMG_8265

Wedding time! Mijn zus ging trouwen met haar Rick. Een magisch mooie dag waar ik 200 petit fourtjes voor had gemaakt en als getuige van mijn zus bij aanwezig mocht zijn. ’s Avonds was er een fantastische BBQ waar ik als vegan los kon op de groentespiezen, uitgebreide salades, maiskolven, brood en de frietjes. En de wijn natuurlijk. De bruiloft was in Amersfoort in het Oude Magazijn en Ketelhuis. Wat een toplocatie!

Hieronder een foto van de zusjes, met Carolien (die kennen jullie al wel), de prachtige en stralende bruid Lilian, en ikzelf. En natuurlijk ook een kiekje van de petit fourtjes: karamelkoekjes met witte chocolade en kokos, lemon bars en mini slofjes met lemon curd vulling en een framboos. Zien jullie dit laatste recept ook graag online?

IMG_5965

IMG_8360

IMG_8358

De volgende dag was het wederom WEDDING TIME! Twee vriendinnen van mij gingen trouwen in de Schellingwoude kerk in Amsterdam. Daarna gingen we borrelen, eten en feesten op Pont 13 om hun liefde te vieren. Pont 13 is een oude veerpont die is omgebouwd tot supermooie en bijzondere restaurantlocatie. Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest en het valt nooit tegen! Ze deden ook hard hun best om elke gang tot iets vegans om te toveren voor mij.

Een outfit- & foodkiekje mag niet ontbreken:

IMG_8425

IMG_8443

Op dag 3 van dit feestweekend gingen we dansen bij Woodstock in Bloemendaal aan zee. We fietsten vanuit Amsterdam naar Bloemendaal, want het was topweer. We zagen het zonnetje ondergaan tussen de parasolletjes en palmbomen van de strandtent door en stapten om 12 uur ’s nachts weer op de fiets, met enorme honger. We hadden van tevoren wel wat gegeten, maar na die fietsrit, dansjes en drank schreeuwt je maag om eten. De zoektocht naar een snackbar werd gestart en ik kon me niet meer bedwingen. Om half 2 ’s nachts hadden we met z’n drieën een kapsalon gedeeld en had ik een hele kroket achter mijn kiezen…

OH NO! Wat zeg ik nu?

In de nacht van dag 29 ben ik dus volledig de mist ingegaan en dat wil ik eerlijk aan jullie opbiechten. Van de één op de andere dag vegan gaan is echt heel erg moeilijk. Zeker wanneer je het, zoals ik, heel strikt neemt en niets met ook maar een enkel (melk)spoor tot je wilt nemen. Ik ben deze challenge begonnen vanuit de hoofdreden dat ik het als een uitdaging zag en wil begrijpen hoe het is om als veganist te leven, met alle foodperikelen die daarbij horen. Nou, geloof me, ik begrijp het. Zowel alle fijne, als moeilijke kanten ervan. Ik vertel jullie hier binnenkort meer over. Als jullie nog vragen aan me hebben, stel ze vooral! Dan neem ik die in mijn volgende artikel mee.

IMG_8628

De dag erna vloog ik met birthday girl Marieke naar Porto. HIEP HOI! Wat had ik hier véél zin in. De laatste dag van mijn vegan challenge ging in en daarna mocht ik nog twee dagen gaan genieten van alle Portugese (niet vegan) specialiteiten, daarover meer in mijn foodie verslag.

Ik regelde een chocolade verjaardagstaartje voor haar ontbijt en daarna doken we de kleurrijke markt van Bolhau op om een kilo kersen te scoren. Later die dag ontdekten we het meest fantastische vegan restaurant waar ik tot nog toe ben geweest. Een moderne tent met een vegan buffet. Jawel, een buffet, maar in a good way. Schalen vol met heerlijke salades, plaattaarten, samosa’s, broodjes en taarten. Wat een FEEST! Daarna deden we nog cocktails op een rooftopbar midden in de stad, dus die laatste dag vloog super easy voorbij.

Laatste dag

IMG_6259

IMG_6258

IMG_8818

Dat was mijn laatste vegan food diary! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vonden en wat jullie überhaupt van mijn 30 dagen vegan challenge vonden. Laat een berichtje achter in de comments of stel je vraag, dat vind ik superleuk.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

11 berichten over “Vegan challenge food diary #week4

  1. Hallo Mariette,
    Geweldig van je, die vegan challenge! Knap hoor en leuk om je blog te lezen!
    Ik heb wel een vraag. Wat is precies speltmout? Nooit ergens gezien. Wij eten veel spelt, bakken er zelf brood van o.a.
    Ik maak ook wel pannekoeken van speltmeel.

    Liefs,
    Atie

    1. Hi Atie,
      Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik heb de speltmout gewoon bij de AH gekocht van het huismerk, stond bij de havermout. Waarschijnlijk verschilt het per supermarkt of ze ‘m in het assortiment hebben? Liefs, Mariette

  2. Als ik je artikel zo lees is vegan eten voor iedereen toegankelijk, maar als je echt lekker wild wil gaan is het toch wel heel handig als je bv. in Amsterdam woont. Die borden en bowls die jij af en toe scoort zijn zo heerlijk kleurrijk en divers. Ik zou het vlees absoluut niet missen. Maar zou ik het allemaal zelf moeten maken, echt pietje precies, dan valt dat toch niet meer als je in een dorp woont. Ik vond het erg leuk om je de afgelopen weten te volgen en ik heb veel heerlijke vegan recepten te gezien. Super knap dat je dat toch maar even gedaan hebt! Als je af en toe vegatarisch eet ben je een flexitariër. Hoe zou het moeten heten als je af en toe vegan eet?
    Wat af en toe gewoon een stapje terug doen blijft natuurlijk ook een optie, zeker voor mij.

    1. Daar heb je echt helemaal gelijk in Carola. Na een paar weekjes wennen is het voor iedereen prima te doen, maar in Amsterdam heb je veel meer mogelijkheden buiten de deur.

      Superleuk en lief om je berichtje te lezen! En goede vraag hoe een flexibele veganist zou moeten heten 😉

  3. Echt mega bewondering dat je het een maand lang hebt gedaan, veganistisch eten! Ik had het, geloof ik, nog geen 2 weken volgehouden 😉 niet dat ik nou zo veel vlees eet, maar toch….

    De recepten die je hebt gedeeld de afgelopen weken, zijn absoluut de moeite waard om een keer te maken, of nog een keer te maken zoals de pompoenpitten humus 🙂

    Het recept v.d. mini slofjes met lemon curd vulling zou niet mogen ontbreken op je website 😀 😀 😀 😀

    Die andere 2 ga ik alvast printen 😀

    Wat heb je het meest gemist in die 4 weken eigenlijk? 🙂

    1. Stom, ik zit mijn reactie terug te lezen en denk, het gaat verder dan alleen “geen vlees” eten…. Ik geloof dat ik ook mijn glas karnemelk en mijn gekookt eitje niet zou willen missen.. 🙂

      1. Wat superlief je reactie! Het gaat inderdaad nog veel verder dan vlees.. Ik heb de eieren en kaas het meest gemist, voor bij het ontbijt of over een salade. En natuurlijk door mijn baksels. Ik vond het wel superleuk om zo extra creatief met recepten bezig te zijn! Dat hou ik erin.

        De mini-slofjes ga ik op jullie verzoek dan zeker nog opnieuw maken en online zetten. Ze waren ook zó lekker!

        Liefs, Mariette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *