Mini lemon meringue cheesecakejes

Zoetrecepten

Its

sweet friday

again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: mini lemon meringue cheesecakejes.

OH GOODIES.

Wt een lekkertjes zijn dit.

lemon meringue cheesecakejes

lemon meringue cheesecakejes

Dit recept stond al vr


mijn vegan challenge


voor jullie klaar. Mijn welgemeende excuses voor het lange wachten. Ik beloof je dat deze mini lemon meringue cheesecakejes het helemaal goedmaken.

Stel je voor:

een bodem van digestive koekjes, een romige cheesecakevulling, een friszoete lemon curd topping en een luchtige meringue on top.

Kleine cheesecake pareltjes zijn het!

No other words.

Hou jij wel van mini cheesecakejes? Wat dacht je dan van


deze met karamel en chocolate chips?

lemon meringue cheesecakejes

Zoetrecepten

Mini lemon meringue cheesecakejes

Door | 75 minuten + bak- en opstijftijd | 18 personen

Dit heb je nodig


BODEM

 • 200 gram digestive koekjes
 • 75 gram ongezouten boter
 • 18 papieren muffinvormpjes


VULLING

 • 400 gram roomkaas
 • 130 gram fijne kristalsuiker
 • 175 ml sour cream
 • 2 eieren (L)
 • 1,5 eetlepel citroensap


TOPPING

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.Vol een aluminium muffinvorm met papieren vormpjes.

 2. BODEM.

  Zet een pannetje op het vuur met de boter om het te laten smelten en maal ondertussen de digestive koekjes fijn in de keukenmachine. Roer het koekjeskruim door de gesmolten boter tot het volledig is gemengd. Verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvormpjes en druk stevig aan. Zet in de koelkast.

 3. VULLING.

  Neem een beslagkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas samen met de suikertot een zacht en glad geheel. Voeg dan de sour cream en een beetje citroensap toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu n voor n de eieren er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet.
 4. Verdeel het beslag over de bodempjes en zet ze 30 – 35minuten in de oven. Wanneer je ze uit de oven haalt zal het middelste van de cheesecakes gerezen zijn of nog niet helemaal stevig, maar dat hoort zo. Ze zakken een beetje in en stijven op in de koelkast. Laat ze goed afkoelen en zet ze hierna voor minstens 2 uur in de koelkast.

 5. TOPPING

  . Bereid de

  lemon curd volgens dit recept

  voor, laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Bereid de

  Italiaanse meringue voor volgens dit recept

  en gebruik de helft van de ingredinten.
 6. Wanneer je de cheesecakes afmaakt en serveert moet je eerst de muffinvormpjes voorzichtig verwijderen. Schep op elke mini cheesecake een schepje lemon curd. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met de Italiaanse meringue en spuit een mooie toef op de lemon curd. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om de meringue een mooi kleurtje te geven. Dit hoeft niet per se, want de meringue is safe om te eten.


TIP.

Durf je de Italiaanse meringue niet aan? Vervang de meringue in dat geval voor opgeklopteslagroom.


TIP.

Deze mini lemon meringue cheesecakes serveren bij een high tea? Gebruik dan mini-muffinvormpjes.


TIP.

Vervang de koekjes voor de bodem eens met bastogne. Altijd goed.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini lemon meringue cheesecakejes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

10 antwoorden op “Mini lemon meringue cheesecakejes

  1. Hi Marlous, het gaat om een gewone muffinbakvorm met papieren vormpjes. Ik noem ze mini in vergelijking tot een gewone cheesecake, maar nu je het zo stelt vraag ik me inderdaad af hoe ik ze zou noemen als ze in een mini bakvorm gebakken waren haha. Liefs, Mariette