Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mini lemon meringue cheesecakejes

Zoetrecepten

It’s sweet friday again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: mini lemon meringue cheesecakejes. OH GOODIES. Wát een lekkertjes zijn dit.

lemon meringue cheesecakejes

lemon meringue cheesecakejes

Dit recept stond al vóór mijn vegan challenge voor jullie klaar. Mijn welgemeende excuses voor het lange wachten. Ik beloof je dat deze mini lemon meringue cheesecakejes het helemaal goedmaken. Stel je voor: een bodem van digestive koekjes, een romige cheesecakevulling, een friszoete lemon curd topping en een luchtige meringue on top.

Kleine cheesecake pareltjes zijn het! No other words.

Hou jij wel van mini cheesecakejes? Wat dacht je dan van deze met karamel en chocolate chips?

lemon meringue cheesecakejes

Zoetrecepten

Mini lemon meringue cheesecakejes

Door | 75 minuten + bak- en opstijftijd | 18 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 200 gram digestive koekjes
    • 75 gram ongezouten boter
    • 18 papieren muffinvormpjes

    VULLING

    • 400 gram roomkaas
    • 130 gram fijne kristalsuiker
    • 175 ml sour cream
    • 2 eieren (L)
    • 1,5 eetlepel citroensap

    TOPPING

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden. Vul een aluminium muffinvorm met papieren vormpjes.
    2. BODEM. Zet een pannetje op het vuur met de boter om het te laten smelten en maal ondertussen de digestive koekjes fijn in de keukenmachine. Roer het koekjeskruim door de gesmolten boter tot het volledig is gemengd. Verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvormpjes en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
    3. VULLING. Neem een beslagkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas samen met de suiker tot een zacht en glad geheel. Voeg dan de sour cream en een beetje citroensap toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet.
    4. Verdeel het beslag over de bodempjes en zet ze 30 – 35 minuten in de oven. Wanneer je ze uit de oven haalt zal het middelste van de cheesecakes gerezen zijn of nog niet helemaal stevig, maar dat hoort zo. Ze zakken een beetje in en stijven op in de koelkast. Laat ze goed afkoelen en zet ze hierna voor minstens 2 uur in de koelkast.
    5. TOPPING. Bereid de lemon curd volgens dit recept voor, laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Bereid de Italiaanse meringue voor volgens dit recept en gebruik de helft van de ingrediënten.
    6. Wanneer je de cheesecakes afmaakt en serveert moet je eerst de muffinvormpjes voorzichtig verwijderen. Schep op elke mini cheesecake een schepje lemon curd. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met de Italiaanse meringue en spuit een mooie toef op de lemon curd. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om de meringue een mooi kleurtje te geven. Dit hoeft niet per se, want de meringue is safe om te eten.

    TIP. Durf je de Italiaanse meringue niet aan? Vervang de meringue in dat geval voor opgeklopte slagroom.
    TIP.
    Deze mini lemon meringue cheesecakes serveren bij een high tea? Gebruik dan mini-muffinvormpjes.
    TIP. Vervang de koekjes voor de bodem eens met bastogne. Altijd goed.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini lemon meringue cheesecakejes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    19 antwoorden op “Mini lemon meringue cheesecakejes

      1. Hi Marlous, het gaat om een gewone muffinbakvorm met papieren vormpjes. Ik noem ze mini in vergelijking tot een gewone cheesecake, maar nu je het zo stelt vraag ik me inderdaad af hoe ik ze zou noemen als ze in een mini bakvorm gebakken waren haha. Liefs, Mariette

    1. Vandaag met mijn dochter deze mini lemon meringue cheesecakes gemaakt…en met overweldigend succes!!
      Ze zien er niet alleen heerlijk uit, ze smaken ook heerlijk.
      Wij hebben wel glutenvrije digestives gebruikt voor de bodem en die was zelfs lekker knapperig.

    2. Beste Mariëtte, deze mini lemon meringue cheesecake zien er inderdaad geweldig uit. Zou ze graag willen serveren. Heb jij een alternatief voor de Sour Cream, ik woon in Italië en dit is niet in de doorsnee supermarkt te vinden. Grazie.

    3. Hoi Mariette,
      Ik wil dit recept met kerst maken, maar met van die hele kleine muffinvormpjes. Wat adviseer jij vwb de oventijd? Ik neem aan dat die korter wordt, maar geen idee hoeveel.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.