Ga naar de inhoud

Mariette van Tuyl - ZoetreceptenHi! Ik ben Mariette van Tuyl. Je kent me misschien van mijn recept voor appel havermout plaatkoek of mijn populaire gezonde brownies.

  • .

Na een opleiding communicatiewetenschap verloor ik in 2012 mijn hart aan het creëren van online content op de webredactie van Quest. Tijdens de twee banen in communicate & media die hierop volgden ontwikkelde ik in achter de schermen mijn eigen website: Zoetrecepten. Hier komt alles samen waar ik van houd: (recepten voor) lekker eten, bakken, fotografie en informatie delen met anderen.

  • .

Hoe meer ik bakte, des te meer stond het gebruik van de grote hoeveelheden suiker me tegen. In mijn omgeving raakte ik geïnspireerd door vriendinnen met een lactose-intolerantie en glutenallergie. Ik verdiepte me steeds verder in het gebruik van ingrediënten en experimenteerde met manieren om bakken gezonder te maken.

  • .

In 2017 waagde ik de sprong, zegde mijn baan bij een mediabureau op en koos voor een freelance bestaan als receptontwikkelaar en foodfotograaf voor horeca. Een jaar later publiceerde ik mijn eigen bewuste bakboek: PUUR ZOET. Een zoet bakboek met 60 vegan recepten en 80 lactosevrije en glutenvrije recepten. Achteraf gezien was dit boek z’n tijd (iets te) ver vooruit, maar ik ben mega trots dat de derde druk nog steeds te koop is.

  • .

Meer over Mariette

  • Woont in Amersfoort
  • Moeder van Floris ’21 en Maxime ’24
  • Is het liefst elke dag in horeca te vinden
  • Fan van kokos en droomt over brownies
  • Grote liefde voor de Nederlandse taal
  • Is Zoetrecepten in 2012 gestart
  • Ontwikkelt recepten in opdracht
  • In te huren als (food)fotograaf
  • .

Neem vooral contact op om een opdracht of samenwerking te bespreken.

  • .
PUUR ZOET mariette van tuyl nieuwe editie