Ga naar de inhoud
Eerste Zeeuwse Bolusdag op 30 mei
Zoete inspiratie 21 april 2015

Eerste Zeeuwse Bolusdag op 30 mei

Eerste Zeeuwse Bolusdag op 30 mei

 

Leuk zoet nieuws onder de zon! Op 30 mei zal de eerste Zeeuwse Bolusdag plaatsvinden. Er wordt onder andere een heuse Zeeuwse boluswedstrijd georganiseerd waaraan Zeeuwse thuisbakkers mee kunnen doen. Patissier Robèrt van Beckhoven zal de bolussen beoordelen!

De Zeeuwse Bolusdag wordt georganiseerd door de gezamenlijke ambachtelijke Zeeuwse bakkers. De dag is ontstaan vanuit de nationale trots van de Zeeuwen op de bolus. En zijn we niet allemaal trots dat deze heerlijkheid in ons kikkerlandje wordt gemaakt?

Op deze bolusdag kun je als thuisbakker deelnemen aan de enige echte Zeeuwe boluswedstrijd, waarbij je met jouw eigen freestyle bolus mee kunt doen. Maar je kunt ook proeven van het ambachtelijke bakkersvak: workshops bolussen bakken, presentaties en demonstraties o.a. door Robèrt van Beckhoven.

Om mee te doen aan de wedstrijd moet je je inschrijven voor de Zeeuwse Bolusdag en daarbij jouw boluscreatie en het recept hiervan opsturen. Vanaf 9 mei staan alle ingezonden bolussen met foto online en kan er gestemd worden! De 10 winnaars gaan door naar de finale, die op de Zeeuwese Bolusdag zelf zal plaatsvinden. Durf jij het aan om samen met jouw favo Bolusrecept de strijd aan te gaan?!

Wat: Zeeuwse Bolusdag
Waar: Goes
Wanneer: Zaterdag 30 mei
Hoe: Hier kun je je inschrijven!

Bron: Bakkerswereld.nl en OmroepZeeland.nl

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *