Basisrecept: amandelcrème

Amandelcrème

Franse amandelcrème, ofwel Crème d’amandes. Het is een klassiek basisrecept uit de Franse patisserie, dat in veel van hun heerlijke taartjes en tartelettes wordt verwerkt. Stel je even voor wat je hier mee kunt maken: een kruidige perentaart gevuld met amandelcrème, kleine romige appelgebakjes of fijne gevulde tartelettes.

Aankomende vrijdag ga ik een onwijs fijne taart met jullie delen, waar deze amandelcrème op de bodem wordt meegebakken. Een Frans feestje op je bord beloof ik je. OUI OUI. Maar first things first: zorg dat je het zanddeeg alvast in de koelkast hebt liggen en alles voor een kruimeldeeg en deze amandelcrème al in huis hebt. Nu nog wachten tot vrijdag. Bon dimanche!

UPDATE: dat fijne recept staat inmiddels online! Check die bosbessenkruimeltaart hierrrr.

Amandelcrème

Basisrecept: amandelcrème

Geschreven door maart 12, 2017
10 minuten

Benodigdheden

  • 50 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  1. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Klop het ei alvast even los en zet opzij.
  2. Neem een kom en roer hier de boter in zacht. Voeg vervolgens de suiker er aan toe en roer goed door.
  3. Als dit goed gemengd is, voeg je ook het amandelmeel toe en meng je het tot een smeuïg geheel. Tot slot voeg je het ei toe en roer je het nog even goed door.
  4. De crème is nu klaar om in een baksel te gaan dat nog afgebakken moet worden.

Enjoy zoetjes! Waar combineer jij deze amandelcrème mee? Laat hieronder, via mijn Facebookpagina of Instagram een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

Reacties op Basisrecept: amandelcrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief