Last but not least: een lactosevrije n vegetarische hartige oliebol. Ik denk dat zelfs een echte Italiaan deze oliebol kan waarderen.
Buon appetito!
Waar denk je aan bij de Italiaanse keuken? Ik aan (zongedroogde) tomaatjes, basilicum, olijven en pijnboompitten. Natuurlijk nog wel meer, maar dit zijn de
magische ingredinten
voor deze hartige Italiaanse oliebol. En geen zorgen, de basilicum blijft helemaal top tijdens het frituren.
Wat belangrijk is als je
lactosevrije oliebollen
wilt bakken, is dat je de melk door sojamelk vervangt. Of door amandelmelk. Daarnaast heb ik geen kaasjes of vleesjes aan deze bol toegevoegd, dus zit je verder safe. Maak je het beslag niet helemaal zelf? Check dan goed de achterkant van het pak op (sporen van) lactose tussen de ingredinten.
Wat we nog meer maakten tijdens onze hartige oliebollen driedaagse? Hou je vast:
-
LORRAINE OLIEBOLLEN.
De belichaming van de quiche lorraine in een oliebol. Oh my! -
VEGA GEITENKAAS OLIEBOLLEN.
Met een lekker geitenkaasje, pijnboompitten en tijm.
Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favo zoete vullingen!